shirt dress for spring
Feels like spring

При предишната ми, както и при тази бременност, ми харесва да обличам коремчето по начин, така че да не го подчертавам излишно. Поради някаква причина така се чувствам по-добре. Разбира се, винаги идва момент, в който то пораства толкова, че тази задача става невъзможна, но разбирате какво имам предвид. И покрай това реших да ви споделя моите съвети за облеклото при бременни.


Търсете адаптивни модели


В момента модата е такава, че на пазара има предостатъчно оувърсайз модели, които не са за бременни, но вършат чудесна работа. Всъщност аз самата предпочитам да пазарувам основно такива пред специализирани дрехи – тоест такива, които ще мога да нося и след бременността. Като тази рокля от изкуствена кожа, която мога да нося и като връхна дреха. 


Купувайте дрехи за бременни, от които наистина имате нужда 


Идеята ми е, че дрехите за бременни се носят основно в последните месеци от бременността и вероятно няколко месеца след нея. След това са неизползваеми. Затова купувам само наистина необходими дрехи от специализираните – като дънки и клинове. Ако беше лято, вероятно щях да пропусна и тях, както направих с първата бременност.  Както вече казах, всичко друго в гардероба ми е от регулярни колекции, които ще си нося и след бременността. 


Изберете си цветова палитра


Има дни, в които наистина не знаеш какво да облечеш, когато си бременна. Опциите намаляват значително с хода на бременността. Затова препоръчвам да си изберете цветова палитра и гама в облеклото през този период и да се придържате към нея. Това ще ви даде опции да комбинирате повече дрехи една с друга.  


Носете придържащо бельо


Наскоро гледах снимка на един от топ модните инфлуенсъри в Инстаграм, която е бременна и си казах „Момиче, имаш нужда от нов сутиен.“ С бременността гърдите нарастват и е много важно да адаптираме бельото към променящото ни се тяло. От една страна – за да ни е удобно, от друга – за да ни стоят по-добре дрехите. От самото начало нося само и единствено тези придържащи сутиени на Triumph, които много харесвам и препоръчвам. 


Вземете си разширители за бременни


Аз така и не си взех, за което може би съжалявам, но те са добра опция, ако искате да продължите да носите старите си дънки и панталони. 


Носете обувки, които са ви удобни 


Игнорирайте ботушите ми от снимките. Напоследък много, много рядко обувам толкова високи – само за бърза среща и когато знам, че няма да ми се налага да ходя пеша. Но продължавам да нося обувки на по-нисък и стабилен ток почти ежедневно. Като например тези тук. Причината е, че носенето на съвсем ниски обувки често води до подуване в колената ми и ми бе препоръчано от лекар да нося предимно обувки на нисък ток, които действително са ми много по-удобни. Това, което искам да кажа, е да носите обувки, които ви носят комфорт и стабилност. При мен това са обувки на нисък ток. При вас това може да са кецове. Разбира се, хубаво е да знаете, че с бременността центърът на тежестта на тялото се измества и затова високите токове като цяло не се препоръчват. 


Може да купувате един размер по-голям, но не е задължително 


Това е много индивидуално решение. Някои жени качват килограми с бременността (като мен), други си остават съвсем същите, а трети отслабват, заради гаденето. Аз лично в момента си взимам един номер по-големи дрехи, защото се чувствам по-комфортно, но вие трябва да прецените спрямо своето тяло. Няма правило, което да следвате в това отношение. 

Детайли на визията по-долу.

love this shirt dress
Denina Martin blog

Рокля/ връхна риза от искуствена кожа – Zara (стара, но подобна тук и тук)

Ботуши – Zara

Чанта – Furla (стара, но подобна тук)

Копринен шал – Denina Mártin Collection

Обеци – Vintage Christian Dior