Blogger coffee machine

Buongiorno! Пиша ви от слънчева Италия, за да споделя с вас щипка аромат на кафе. Но далеч не е необходимо да пътувате до Италия, за да усетите и вие тази магия.

Кафето е италианска традиция от много дълго време и това се забелязва лесно, когато си тук. Преди около месец тази традиция пристъпи прага на моята врата със специална доставка от Saeco. Моментално и доста лесно, между другото, настроих машината. Приготвих първото си дълго еспресо. Автентично. Ароматно. Интензивно. Освежаващо. Това бяха първите ми впечатления и знаех, че трябва да ги споделя, защото вярвам, че много от вас обичат кафе и ще им бъде интересно да си поприказваме на тази тема.

Saeco incanto coffee maker

Хората, които ме познават, ще се изненадат, че пия кафе. Истината е, че този навик придобих наскоро, след като открих, че то ме държи по-енергична. Преди не усещах разлика. Всичко започна, когато трябваше да работя до късно през нощта, тъй като Алекс не ми позволява през деня. Този навик обаче се оказа не много здравословен, защото нищо не може да замени нощния сън. Затова го промених. Започнах да лягам по-рано и съответно да ставам по-рано. Познайте какво ми е необходимо, за да се събудя и влезна в режим на работа? Кафе.

Saeco incanto coffee machine Home Saeco coffee machine

Сутрин съм фен на Esspresso Lungo. Харесва ми да се наслаждавам на вкуса и аромата по-дълго, а Saeco го прави възможно само с едно натискане на копчето. Кафе машината е малко шумна, докато смели кафето, но пък си заслужава, заради аромата и усещането за автентичност. А и всички автоматични машини са шумни, докато мелят. След секунди грабвам чашата и добавям лъжица кокосово масло. Не вярвам, че ще ме направи по-финна, но пък вярвам в ползите за здравето и нивата ми на енергия. А вкусът е още по-приятен.

Home coffee Saeco 1280x1920 Philips Saeco incanto Saeco incanto coffee 1280x1920 Saeco incanto cappuccino maker

През следобедите пък с Рон предпочитаме по-леките напитки. Тук добре се подреждат капучиното и лате макиатото. За тях само пълня контейнерчето за мляко и натискам копчето, а резултатът включва и бонус – много и плътна пяна, която буквално можеш да хапваш с лъжичка. Мислех си, че само професиолните baristers умеят да постигат този ефект!

Philips Saeco incanto machine Saeco latte macchiato Home made cappuccino biscuite cappuccino Fashion blogger cappuccino


Еспресо машина Saeco Incanto

Рокля Dream Catcher SS17

Очила Zara


Знаете ли кое е най-хубавото? След Италия вкъщи ме чака страхотен аромат на кафе, което да ми напомня за мигове в Италия. А вие как предпочитате кафето си?

Усмивки,

Денина ♥

2 comments

Reply

Обичам го с мляко, с мноого пяна. Любител съм на капучиното с щипка канела. Кафе уви вече пия само сутрин, много рядко повтарям през деня. С тази машина определено кафепиенето се превръща в още по-голямо удоволствие. Обожавам мириса на току що смляно кафе!
Поздрави

Reply

Албена, благодаря за напомнянето. :) Капучиното с канела е страхотно и днес ще си направя едно! Усмихнат ден желая!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *