Tom Tailor Spring Dress Blogger
Sofia Streets Spring Blogger Photos

Имате ли си собствена мантра, с която си напомняте, че да обичате себе си е също толкова важно? Или като много хора, забравяте, че това въобще е необходимо? Дни преди Свети Валентин смятам, че е хубаво да си припомним нуждата от self-love. Защото как някой би ви обичал, ако вие самите не се обичате?

Знам, че нещата тук са особени. Като с повечето неща, и това вярване в обичта към себе си се превърна в мода. Често, за съжаление, стига до егоцентризъм, което е съвсем грешно разбиране и посока по мое мнение. Но наистина да обичаме себе си е важно. В граници. Обществото ни има реална нужда да си припомни, че любовта няма измерения и посоки. И че в сремежа си да впечатлим всички около нас, забравяме да се вгледаме навътре.

Denina Martin Spring Dress
Tory Burch Blogger Bag

Социалните мрежи се превърнаха в такава голяма част от живота ни, а заедно с тях и желанието да се впишем в обществените очаквания. Но да не забравяме, че обществените очаквания не са константа и в голямата си част са изкуствено създадени. Това, че не се вписваме в тях, не означава, че  има нещо грешно в нас. Просто трябва да се възприемем такива, каквито сме. С повече или по-малко недостатъци. И най-накрая да разберем, че ако нямаме тънко носле и фина брадичка, не означава, че не сме достатъчно красиви. Красотата е състояние на душевността, а душата „цъфти“, когато е обичана.

Затова днес искам да споделя с вас тази мантра за self-love. Споделете и вие вашата, ако имате такава. А ако не, можете да ползвате тази в дните, когато се чувствате отдалечени от самите себе си. Разписвам я в женско лице, защото я казвам на себе си, но тя е абсолютно всеобщо приложима. :)


Ти си неповторима по свой собствен начин. И си красива по свой собствен начин. Всички твои малки недостатъци те правят това, което си. Просто ги обикни и се възприеми по начина, по който си. Ще има дни, в които няма да си доволна от себе си, но те са за да те научат на нещо. Не се отдалечавай от своето Аз заради тях. Посрещай всеки ден с усмивка. Дори и да ти е трудно. Светът ще ти отвърне със същото. Доброто привлича добро. Позитивизмът привлича позитивизъм. Любовта привлича любов. Затова започни с любовта към себе си и направи онези неща, които ще ти "усмихнат" душата. А когато душата ти е щастлива, ще бъдат щастливи и онези, които обичаш и обачат теб.♥

Say Yes To Yourself Tom Tailor Dress
wearing spring dress Tom Tailor

Рокля – Tom Tailor

Пуловер – Tom Tailor

Чанта – Tory Burch

Обувки – DKNY (подобни тук и тук)

Очила – Versace

Обеци – Tory Burch

Пръстен – UNOde50


С любов,

Денина ♥


*Авторски материал, в партньорство с Tom Tailor.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *