Relaxation with Kerastase aura botanica Paris Kerastase aura botanica beauty blogger

За първи път се сблъсках с Kérastase преди 3 месеца. Толкова се впечатлих от резултата и от цялото усещане, че от тогава използвам серията Chronologiste. Докато не открих по-подходящата и отговаряща на нуждите ми серия – Аура Ботаника.

Kérastase съчетава лукс и технологии в продуктите си още от 1964. Марката става популярна със своята „вана“ за коса и персонализираната грижа. Напреднали технологии, изследвания, иновации и ароматично усещане за лукс са основните съставки в успеха на Kérastase. А иновацията, която бележи 2017-та, се нарича Аура Ботаника.

Интересен е фактът, че от Kérastase никога досега не са използвали силата на природата, за да пресъздадат характерното си завладяващо изживяване. Аура Ботаника е първата серия от семейството, която включва ръчно пресовано самоанско кокосово олио и арганово масло. Формулите на продуктите са на 98% натурални, а съставките са придобити чрез отговорна програма за покупки. Освен това, формулите са на 97% биоразградими. Без силинкони. Без сулфати. Без парабени. И всичко това и без компромис с качеството и концепцията на марката.

Kerastase aura botanica hair care collection 2017 Kerastase aura botanica Bath beauty

Като майка, обикновено нещото, което ме кара да предпочета един продукт пред друг, е факторът „натурални съставки“. Такъв е и случаят с Аура Ботаника. Представете си как се зарадвах на тази серия, след като я изживях за пръв път в салона. Казвам изживях, защото Kérastase е изживяване и ако не сте се подлагали на него досега, трябва да го направите. Аура Ботаника се оказа невероятна комбинация от силата на природата, луксозна текстура и несравним аромат, запечатани в елегантна опаковка. А резултатът – подхранена коса с много естествен блясък.

Kerastase aura botanica Paris collection 2017

След като преминах процедурата в салона и започнах да използвам природната сила на Аура Ботаника вкъщи, се чувствам достатъчно уверена да споделя мнения и коментари за продуктите по отделно.

МИЦЕЛАРНА ВАНА

Този нежен почистващ шампоан с естествен карамелен отенък е истински алианс от натурални съставки и пенлител. Пяната, която образува е много плътна и оставя скърцащо усещане за чистота. Ваната за коса не просто отмива, а и действа в посока отваряне на косъма, за да може балсамът да вникне в дълбочина. В тази връзка, ценен съвет от моя Kérastase специалист е да мия косата си два пъти. Веднъж, за да почистя. Втори път, за да позволя на продукта да подейства. Резултатът е коса с една идея по-твърда, но това се компенсира от подхранващия балсам и хидратиращия двуфазен спрей.

ФУНДАМЕНТАЛНА ГРИЖА

Не съм почитател на балсамите за коса. Предпочитам маските, защото са по-наситени и резултатът е по-осезаем. Този продукт е по-слаб от маска, но пък се оказа, че е по-силен от балсам. Така че е достатъчно подхранващ. Бързо се разтапя по косата, спомага разплитането и подобрява качеството на косъма. Блясъкът и силата на косата са видими, а аз не усещам нужда от по-наситена текстура като тази маска, например.

КОНЦЕНТРАТ

Този продукт е натурална смесица от различни видове олио. На 99% натурален, той подобрява цялостното състояние на увредената коса. Би могъл да се използва за различни цели. По време на терапията в салона, моят Kérastase специалист масажира ръцете ми, които зимата страдат от студова алергия. Е, последната изчезна почти изцяло. А ароматът е истинска наслада, която превръща олиото в прекрасен продукт за масажиране и на цялото тяло.

ОЛИО-МЪГЛА

Този лек двуфазен спрей трябва да бъде разклатен преди употреба. Продуктът съдържа олио от жожоба, кокос, арган и авокадо, докато водната част съдържа любимата Роза Дамасцена. Има и термо защита до 230°C, което е наистина ценно за мен, тъй като често използвам преса за оформяне на косата си.

Kerastase aura botanica Denina Martin blog Relaxation wtih Kerastase-aura botanica collection 2017 Kerastase Paris bath tub beauty blog

На пръв поглед – как ви се струва новата натурална серия на Kérastase Аура Ботаника? Бихте ли я изпробвали?  

Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *