#Besthairday-Philips-sublime-ends-hair-careИма дни, когато се събуждам и косата ми стои добре. Обичам тези дни. Но има и от онези дни, когато косата ми изглежда наистина безформена и неукротима, вероятно заради начина, по който съм спала. Да, тези bad hair days не са ми от любимите… Преди дори ги преживявах доста по-трудно. За щастие, с времето се научих на техники за овладяване и вече не страдам толкова. Тъй като косата ми е нито права, нито къдрава, разбрах, че когато се събудя и ТЯ не е в настроение, е по-лесно да я изправя. С помощта на моята преса Philips Sublime Ends днес ще споделя как си изправям косата. Тези стъпки ме спасяват, когато имам от онези, помрачаващи настроението дни и ги превръщат в #BestHairDay. И най-важното – с тях предпазвам косата си здрава. Колкото по-здрава, толкова по-малка е вероятността от #BadHairDay.

#Besthairday Philips sublime ends Най добрия моден блог Philips

Преди изправянето

Разресването е една от най-важните първи стъпки не само за лесно изправяне, но и за запазване доброто състояние на косата. Правя го много внимателно, защото онези зловещи късащи звуци също не са в полза на добре пригладената коса. След това нанасям термо протекция, която да подхрани и защити косъма от високата температура. И накрая разделям косата – обикновено на две части. Това ми спестява време. Освен това, така хващам по-малки кичури коса, които се изправят лесно и съответно не се налага да ги повтарям.

Изправянето

Винаги изправям косата си, когато е напълно суха и не увеличавам градусите на макс. Пресата Philips Sublime Ends (тази, която използвам) позволява нагласянето на температурата и никога не надхвърлям 210°C. Взимам кичури с дебелина 2-3 см и наистина избягвам да ги повтарям. Движа пресата равномерно, без да задържам твърде дълго, защото здравата коса е приоритет. Обемът също е важен за мен, затова започвам изправянето от средата на кичура. Разбира се, всичко зависи от това колко е зле положението откъм безформеност.

Best hair day Philips sublime ends hair care

Финални щрихи

Обичам блясъка и резултата, който се запазва дълго. Затова използвам лак за коса с лека фиксация.  Важно е да има фиксация, но косата да е все пак свободна, за да се движи естествено. Важно: Първо изчаквам косата да изстине.

И най-важното…

Нищо не може да спаси косата от стара преса или такава с ниско качество. Така че, ако искате повече best hair days, ви съветвам да инвестирате в качество. Това си е дългосрочна инвестиция в здравата коса. Както вече споменах, в момента използвам Philips Sublime Ends, за която вече съм ви разказвала тук. Тя има керамични плочки; сензор UniTemp, който поддържа еднакво висока температура по цялата дължина на косата и намалява нуждата от изправянето на един кичур няколко пъти; позволява нагласянето на температурата; и предпазва косъмa от цъфтеж. И това последното го потвърждавам с две ръце! За последно се подстригах през декември и нямам никакъв цъфтеж, въпреки че я използвам почти ежедневно.

Fun with Philips sublime ends Philips sublime ends hair care

Ако все пак се затруднявате с овладяването на непокорната си коса и имате нужда от наистина професионални и нагледни съвети, една от вас има възможността да ги получи. С Philips скоро ще организираме игра с награда beauty преживяване с мен, която ще спечели една от вас – моите читателки. Очаквайте скоро обявяването на играта в Instagram. Нямам търпение да се поглезим!

А вие как изправяте косата си? Имате ли си ваши #BestHairDay тайни? 

Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *