Denina Martin Philips

И аз като всяка една от нас имам ситуации, в които се чувствам неуверена. В такива моменти сякаш нещо ме спира да се разгърна или пък да се насладя на мига. И въпреки, че самочувствието е вътрешен проблем с възприятията за самия себе си, вярвам, че има някои прости неща, които влияят положително върху него. Аспекти, погрижим ли се за които, ще усетим свободата от ненужни размисли по-себе си.  Затова днес ще ви споделя 3 неща, които ми вдъхват увереност. Същите тези 3 неща, които ме и засрамват, ако не съм се погрижила за тях.

Красива коса

Когато косата ми е чиста, с обем и добре оформена, усещам себе си много по-самоуверена. Все пак тя е рамката, която подчертава лицето и често издава много за жената и настроението й. А аз не искам моята коса да говори лоши неща за мен! И вместо да си задавам през целия ден въпроси като „Мръсна ли е косата ми? А сплескана ли е?“, просто изваждам сухия шампоан от шкафчето под мивката.  По-често, разбира се, спазвам стриктен график при къпането. И най-важното – имам си няколко лесни начина да я стилизирам, така че бързо да я вкарвам в ред. Защото искам просто да се насладя на слънчевата разходка и времето с приятели, без да се обременявам с размисли по вида си. Повече по темата в категория „Коса„.

20170329 Lumea Philips

Поддържани нокти

Чувството да отидеш на бизнес среща и да осъзнаеш, че ноктите ти не са за показване. Мразя го. Колкото и да се старая, откакто станах майка, нерядко се случва да съм без лак или още по-лошо – с недобре изглеждащ маникюр. И познайте за какво си мисля по време на срещата? Несъзнателно се концентрирам върху маловажното и не успявам да ангажирам съзнанието си в правилната посока. Затова почти изцяло захвърлих тъмните лакове и залагам на телесни цветове. Така съм спокойна, че обелените връхчета от измитите чинии сутринта няма да личат. Но червените нокти си остават най-силното ми оръжие за придобиване на увереност, макар да си ги позволявам рядко в последно време.

Lumea Philips

Гладка кожа

Едно от най-неприятните неща, особено през пролетно-летния сезон, е притеснението от изрязаните дрехи. Често ми се е случвало да не мога да облека нещо, защото не съм се погрижила за гладката си кожа. Позволете ми да бъда директна. Колко от вас са изпитвали притеснение да вдигнат ръце, когато са с потник или силно изрязан топ? Аз изпитвам това притеснение почти ежедневно, защото дори и току що избръсната, зоната на подмишниците не изглежда красива. Никога не ми е изглеждала красива. Въобще косъмчетата са неприятна тема за всички дами. Те са един от основните врагове на самочувствието и увереността. Решението за мен тази година ще бъде Lumea. Или поне се надявам. Хвърлих се смело в непознатите води на фото епилацията преди няколко седмици и с голямо любопитство чакам да видя резултатите. Струва ми се твърде хубаво, за да е истина, но само като се замисля каква свобода и увереност би ми дала напълно гладката кожа, започвам да броя дните до следващата процедура. Нека не изпадам в подробности. Скоро ще направя цяла тема за Lumea – резултати и впечатления.

20170329 Philips lumea home 20170329 Philips Lumea

Какво убива самочувствието ви и какво ви дава самоувереност, когато става въпрос за красота? Ще се радвам да чуя вашите размисли по темата.  

Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *