Avon mission y beauty

Минаха почти три месеца откакто използвам японска козметика и днес споделям моите впечатления от Mission Y. С други думи всичко, което ми харесва, но и някои минуси, които откривам + самите резултати. 

 

       

 


Стъпка 1:


Почистващата пяна наистина има дълбоко почистващо действие и добра резултатност от към премахването на замърсявания като черни точки. Оставя леко скърцащо действие по кожата, но след нанасянето на продуктите от следващите стъпки то изчезва. Има много лек и дискретен аромат и прави хубава пяна. Този продукт обаче има един минус. Вероятно заради избелващите си способности, той е изключително неблагоприятен към очите. Когато го използвам, внимавам наистина много да не попадне в очите ми, защото има силно парещо действие. За щастие, бързо се научих да внимавам, но е добре и вие да го знаете, ако планирате да пробвате козметиката.

 

                 


Стъпка 2:


Интензивно хидратиращият лосион има много приятно освежаващо и тонизиращо действие. Той има консистенция на вода. Няма аромат. Води се абсолютен бестселър от серията, но аз лично харесвам стъпка 3 повече за себе си, защото е подохранваща. Нещото, което не ми допада на лосиона е опаковката и начинът, по който се нанася. Ако беше спрей щеше да е много по-удобно за нанасяне, предвид течната му формула.

          


Стъпка 3:


Концентрираната есенция – мляко е моят най-любим продукт! Няма нещо, което да не харесвам в него! Има копринена консистенция, която гладко се разнася върху кожата. Попива сравнително бързо и подхранва чудесно. Обожавам да правя масажа от ритуала точно с този продукт.  И ароматът е много нежен и ефирен.

 

 


Стъпка 4:


Подхранващият крем е подходящ, както за дневна, така и за нощна употреба. Той е другият ми любим продукт от серията. Ароматът е като този на продукта от стъпка 3 – нежен и млечен. Има по-богата консистенция, което за зимата е повече от прекрасно. Абсорбира се сравнително бързо, оставяйки невидим филм върху кожата. Идеята е да предпази и защити кожата. Минус, който бих отбелязала тук, е липсата на SPF защита, но това да кажем е допустимо предвид факта, че серията се препоръчва в зимните месеци поради избелващото си действие.


Как се промени кожата ми? 


Mission Y обещава изравняващи тена резултати и определено ги постига. През зимата не харесвам кожата си, защото губя летния загар и всички петънца започват да личат. Това, което забелязвам, че някои от тях напълно изчезнаха. От тийнейджър имам две петънца в двата края на устата си. Дори веднъж майка ми ме попита дали не съм яла лютеница. (Представете си как се почувствах…) Но това няма значение, защото тях ги няма вече. Без да преувеличавам! Както и тези около носа ми. Тенът на лицето ми е наистина много по-равномерен. Не изглеждам бледа, а по-скоро озарена. Нямам и типичната за мен сухота, което е крайно изненадващо за мен самата. През зимата често ми излизат лишеи, но сега съм далеч от подобна заплаха. 

Какво мисля за Avon Mission Y
Avon mission review

Какво липсва на Mission Y? 


Нещото, което липсва на серията Mission Y е околоочен продукт (за разлика от серията Mission Eclat за по-зряла кожа). През тези два месеца не съм ползвала такъв, а използвах стъпка 3 и стъпка 4 за тази зона, което реално не е било проблем. Все пак мисля, че ще е добре, ако допълнят с околоочен продукт.  


Цялостно за серията


Четирите стъпки от серията са различни, но се допълват един друг. Което ги прави и икономични. Комплект от четирите стъпки на ритуала Mission Y би стигнал за около 3 месеца. Калкулирано, грижата излиза средно 95лв на месец, което e много добре предвид факта, че козметиката е по-висок клас. 

И не на последно място, поради силното слънце през лятото, препоръчвам да пробвате серията именно сега, в зимните месеци. Тя има избелващо действие, което не е препоръчително да се комбинира с излагане на силно слънце. Важи за всички продукти с избелващ ефект. 


*Авторски материал в колаборация с Mission Y. Всички мнения са мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


 

One comment

Reply

Невероятен блог. Благодаря за споделената информация.
Козметиката от изтока винаги ми е била на сърце, като за мен най-добро съотношение ефективност/цена е корейската козметика. Използвам околоочен крем на Benton, почистваща пяна от Klavuu и няколко подхранващи крема на Missha и още няколко корейски бранда и ефектът, който имат върху кожата на лицето е зашеметяващ. Препоръчвам горещо!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *