Tom Tailor midi dress Tom Tailor midi print dress


Location: Bucharest, Romania

От много време имах желание да посетя Букурещ. Бях чувала добри отзиви и ми бе любопитно. На два пъти отлагаме планирано пътуване до там, но ето че на третия най-накрая успяхме да се доберем до румънската столица.

Направихме си разходка в Букурещ за един ден. Отседнахме близо до Парламента. Локацията беше добра и лесно достъпна. Градът ми се стори доста празен – досущ като София през августовските уикенди. Всъщност в някои отношения Букурещ ми напомни на София – особено в районите извън центъра. Там се усеща трайната архитектурна следа, която е оставил комунизма.

Научих, че дори внушителният Парламент (известен в миналото още като „Дом на народа“) е бил по поръчка на Чаушеску и разходите по него възлизат на повече от три милиарда долара. А за да надмине булеварда пред него френския Шанз-Елизе, множество сгради и автентични къщи били премахнати. Промените били толкова крайни, че жителите на града били шокирани.


Fashion blogger wearing Tom TailorTom Tailor blogger dress Blogger Tom Tailor


Като оставим режима на страна, в централните части все пак са останали следи от Стария Букурещ. Сгради от епохата на Модернизма в неокласически стил и вдъхновени от Запада. Покрай тях се появяват и съвременните сгради – третото лице на града. В центъра е оживено. Има множество кафенета, което допълнително ми напомни за София.


Tom Tailor printed dress Tom Tailor Bucharest fall 2017


Букурещ се слави и с градските си паркове. Ние се разходихме из Градина Кисмигиу – най-големият и най-стар парк в града. За последното не бе трудно да се досетим по време на разходката.


Timeless city park watch Tom Tailor travel blogger


И въпреки, че Букурещ крие много история и със сигурност е интересен по своему, аз не го почувствах. Не знам защо, но се усещах сякаш не съм на мястото си. Има места, на които просто не се чувстваш себе си. Случвало ли ви се е някога?

За щастие, пътешествието не завърши там и после се насочихме към Балчик, където определено се чувствах страхотно. Можете да си припомните две публикации от там тук и тук.


Tom Tailor blogger fall 2017


Рокля – TOM TAILOR

Чанта – Furla Metropolis

Сандали – Stradivarius SS17 (харесвам и тези като по-изчистена алтернатива)

Часовник – Daniel Wellington


Поздрави и слънчеви усмивки,

Денина ♥

3 comments

Reply

Отново страхотна визия! Роклята е много свежа и ти стои прекрасно. Относно Букурещ за да го усетиш, също като София е необходимо повече време.

Reply

Отново хубава рокля !Има ли я в българските магазини на Tom Taylor?

Reply

Радвам се, че имаме еднакъв вкус за рокли. :) Да, роклята е налична в българските магазини на Tom Tailor. Поздрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *