Travel blogger samsonite in Paris
Denina Martin Coach handbag

Тази година прекарахме добър брой часове във въздуха. Колкото повече летя, толкова повече неща забелязвам, включително и някои често срещани грешки. И тъй като за себе си предпочитам ранните полети, реших да споделя с вас плюсовете на ранните полети и кои грешки да избягваме.


ПЛЮСОВЕТЕ НА РАННИТЕ ПОЛЕТИ


БЕЗ ТРАФИК ПО ПЪТЯ ЗА ЛЕТИЩЕТО – Пътуването до летището, когато всички спят, си има своите безспорни предимства като липсата на трафик и липсата на стреса дали ще стигнете навреме.

ПО-МАЛЪК ШАНС ЗА ЗАКЪСНЕНИЕ НА ПОЛЕТА – Изследване сочи, че ранните полети имат по-малък шанс от закъснения. Повечето закъснения обикновено се случват по-късно през деня.

ПО-МАЛКА ВЕРОЯТНОСТ ОТ ТУРБОЛЕНЦИЯ – Когато прочетох това твърдение, осъзнах, че сякаш наистина е вярно. Нямам спомен да съм минавала през турболенция в ранните часове на деня. Според National Severe Storms Laboratory това се дължи на факта, че повечето бури се заформят следобяд. Така че ранните полети имат голям плюс в това отношение.

ОБИКНОВЕНО ТАРИФИТЕ СА ПО-НИСКИ – Разбира се, всичко зависи от времето през годината, в което пътувате и самия превозвач.

ДЕНЯТ Е ПРЕД ВАС – Да, ще бъде дълъг ден, но пък няма да изпуснете хубавата му част в пътуване.

ЩЕ СЕ НАСЛАДИТЕ НА ИЗГРЕВА – Това ми е любимо – да излетиш в нощно небе, да видиш всички градски светлинки и да проследиш бавната поява на слънцето, с която всичко се събужда. Усещането е сякаш аз изгрявам с него и това много ме зарежда. :)


ГРЕШКИ, КОИТО ДА ИЗБЯГВАМЕ


ДА НЕ СТЕ ГОТОВИ НА 99% С БАГАЖА СИ ОТ ПРЕДНАТА ВЕЧЕР – На кой му е нужен стреса от пакетиране в последната минута? Имам правило, което следвам стриктно – никога не си лягам преди да съм готова с багажа си на 99%. За последния момент оставям само четката и пастата за зъби, четката за коса, някои гримове и парфюм – нещата, които ще са ми нужни, за да се приготвя преди тръгване.

ДА НЕ ПРОВЕРИТЕ НАСТРОЙКИТЕ НА АЛАРМАТА СИ – Това ви го казвам от „почти“ лош опит. Трябваше да летим за Париж през септември. Рон нагласи алармите и на двата телефона. Но… не съобразихме, че летим в събота. На iPhone алармата обикновено е автоматично настроена „weekdays only“ и съответно нито един от двата телефона не звънна! За щастие, Рон се събуди сам навреме. И добре че! Защото аз щях да си спя спокойно до сутринта и щяхме да пропуснем цялото пътуване. Затова изводът е – винаги проверявайте настройките на алармата няколко пъти.

ДА НЕ ПРЕЦЕНИТЕ КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ВИ Е НУЖНО ДА СЕ ОПРАВИТЕ – Ако не сте сигурни колко време ще ви трябва, засечете от преден ден колко ви отнема, за да прецените колко по-рано да станете. Но тук идва другата важна част…

ДА НЕ ВИ ПУКА КАК ИЗГЛЕЖДАТЕ – Последният път на летището се взирах в една жена известно време. Косата й твърде много приличаше на гнездо, а гримът й беше толкова размазан, че сякаш се връщаше от Хелоуин парти. Не искам да съдя никого. Всеки има право да ходи така, както му харесва, а и отстрани не винаги виждаме обстоятелствата зад това. Все пак забелязвам, че много хора сякаш асоциират пътуването с нещо, което не изисква да се приведеш в ред, а по-скоро все едно отиват да катерят планина. Летенето е като разходка по центъра или до мола – има хора около теб, които ще те видят. Мисля, че всеки ще се чувства по-добре за себе си, ако е положил малко старание в това да изглежда добре. А и за общата атмосфера е добре. Винаги ми става хубаво, когато видя добре облечен и спретнат човек на борда.

ДА НЕ ПРИЛОЖИТЕ ТЕХНИКАТА ЗА НАСЛОЯВАНЕ НА ДРЕХИ – Пътуването със самолет само по себе си означава, че ще смените климатичните условия. А когато става въпрос за ранен полет, амплитудите от сутрин до следобяд варират значително. Затова наслояването на дрехи е чудесен трик, с който ще сте подготвени и за топло, и за студено.

ДА ПИЕТЕ КАФЕ – Когато се събудите в 4:00 и ви се спи, най-естественото е да копнеете за чаша кафе. Но не подценявайте възможността да поспите на борда. Кофеинът няма да ви е от полза.

ДА ЗАБРАВИТЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ НЕЩО ЗА ХАПВАНЕ – Ранното ставане обикновено е синоним на ранното огладняване. Хубаво е да имате нещо под ръка, тъй като кръвното налягане сутрин има склонност да бъде по-ниско. Предполагам, че не искате да чувствате дискомфорта му по време на полета.

Samsonite lite cube DLX
Paris style blogger

Палто – Zara (старо, но подобно тук и тук)

Топ – Zara Basics

Дънки – от минал сезон, но подобни тук & тук

Обувки – Zara (разпродадени, но подобни тук & тук)

Чанта – Coach

Куфар – Samsonite

Часовник – Jacques Lemans


Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *