Tips for the wedding guests
Denina Martin tips

През лятото някои от вас ми писаха с молба да направя статия на сватбена тематика. С малко закъснение, днес споделям моите съвети за сватбените гости, както и някои онлайн места и марки, които харесвам за точно такъв тип облекло и аксесоари.


Не се обличайте изцяло в черно. Когато чуят официален повод, много дами автоматически превключват на вълна черно. Класика. Но сватбата е такъв хубав повод, който заслужава да бъде цветен и позитивен. Разбира се, черното е позволено, ако е с други интересни и игриви цветови комбинации.


Роклята е сигурен избор. Няма как да сгрешите с нея. Разбира се, има и други опции – като например елегантен костюм със сако или неописващ гащеризон.


Изцяло в бяло трябва да е само булката. Това е правило. Освен, ако няма специфичен дрес код.


Оставете булката да блесне. Това е нейният ден. Не носете нищо твърде крещящо, което да отвлече вниманието от нея.


И в тази връзка, не носете нищо твърде късо или твърде разголено. Неуважително е…


Попитайте за темата на сватбата и дрес кода, ако не са написани в поканата. И разбира се, се съобразете с тях. Например, за сватбата на моята приятелка Юлия, тя помоли да сме с дълги рокли. Всички нейни приятелки бяхме. За тази сватба (на Анжела) знаех, че ще е морска и затова заложих на синьо.


Наистина не трябва да купувате чанта, която повече няма да сложите. Вместо това, изберете нещо разумно и шик, което ще ви влезне в употреба и занапред. Бъдете креативни. А и в 80% от времето чантата ви ще стои на стола.


Изберете удобните обувки пред красивите. Няма по лоша идея от това да изберете неудобни обувки. Накрая или ще пропуснете забавата, или ще танцувате боса. И двата варианта не звучат добре. Аз горещо препоръчвам обувки на дебел ток, които да сте „разтъпкали“ предварително.


Нека косата ви бъде семпла. Прекалено фризираната коса е отживелица.


Не залагайте на тежък грим, само защото е сватба. Напротив, за сватбите върви лек и класически грим. Оставете тежкия за дискотеката или бара. А и шансът гримът ви да се разтече видимо покрай танците е по-голям, когато е тежък.


И не на последно място – съчетайте облеклото си с това на половинката/кавалера ви. Ако искате да личи, че сте дошли заедно и да изглеждате прекрасно един до друг, това е изключително важен момент в планирането на дрехите.


Wedding guests tips
Sunset Burgas

ЛЮБИМИ МЕСТА ЗА ПАЗАРУВАНЕ


POlka dot dress for wedding

Моята рокля – Mohito (подобна до някаква степен тук)

Обувки – стари, но подобни тук

Чанта – Tory Burch

Бижута – FREYWILLE


Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *