H&M organic silk dress 2018
H&M Conscious Exclusive Denina Martin 2018

Location: Orto Botanico, Palermo, Sicily

Всяка година H&M доказва, че устойчивата мода е напълно постижима, без това да е за сметка на естетиката. Не само това. Всяка година творческият екип създава едни от най-красивите и изящни модели от рециклирани материали.

Тази година марката пуска седмото издание на колекцията H&M Conscious Exclusive. Тя е вдъхновена от дома на шведските артисти Карин и Карл Ларсън. Къщата Lilla Hyttnäs с красивите си картини и гоблени става основната отправна точка на дизайнерския екип, който създава съвременна и атрактивна колекция от великолепно изработени дамски облекла, обувки и аксесоари, произведени от устойчиви материали.

H&M Conscious Exclusive green pendant earings
H&M Conscious Exclusive organic silk dress
H&M Conscious Exclusive organic dress
HM Conscious Exclusive organic silk dress

Семплата тъмнозелена рокля с флорален принт и средна дължина е любимата ми рокля от колекцията, която като всички е вдъхновена от къщата на шведските творци, но сякаш носи някаква дълбочина. Може би заради плътния зелен цвят – такъв, какъвто го виждате и на снимките. Може би и заради плътната и органична коприна, от която е направена. Интересното е, че за производството й са използвани буби, хранени с листа на черници, необработвани с пестициди, химикали или ГМО. Каквото и да е, тази рокля ме плени най-силни от колекцията. А обеците, с които я съчетах, са също толкова изключителни и направени от рециклирана пластмаса и елементи на кристали и стъкло.

H&M Conscious Exclusive print dress Denina Martin
Orto botanico temple
Orto botanico palermo sicily
H&M Conscious Exclusive collection
HM organic silk dress
Botanical garden
Botanical garden sicily
Spring bougainvillea
H&M Conscious Exclusive green dress

Но това далеч не е всичко. H&M Conscious Exclusive е белязана от една забележителна иновация в сферата на устойчивия начин на живот. Следете блога, Instagram и Facebook, защото съвсем скоро ще ви разкажа историята на една необикновена рокля.

Orto Botanico Palermo

Рокля и обеци – H&M Conscious Exclusive (В магазина на бул.Витоша и онлайн от 19 Април)

Чанта – H&M

Сандали – H&M


Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с H&M. Всички мнения са мои.

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ