Когато декември настъпи и Коледа започне бързо да напредва, обичам да приповдигам празничното си настроение с тематични песни и филми. И тъй като вече наистина се чувствам изморена и отегчена от серията „Сам вкъщи“, а поредицата „Договор за Дядо Коледа“ ми идва наистина в повече, реших да направя списък с хубави Коледни филми, които ще гледам по време на празничния сезон и да го споделя с вас.


СЕМЕЕН ЧОВЕК


 Това е един от най-любимите ми Коледни филми. Една от онези екранизации, които те вкарват в размисли и те карат да се замислиш. Поне така ми подейства на мен. А ролята на Никълъс Кейдж е (както винаги) брилянтно изиграна. „Семеен човек“ определено е филм, който ще гледам отново и отново.


НАИСТИНА ЛЮБОВ


Неотдавна ви попитах в Инстаграм сторис (Instagram Stories) кои Коледни филми бихте препоръчали. Половината от вас ми написаха „Наистина любов“. Да – абсолютна класика за романтични души като мен. Разбрах, че тази година е излезнало продължението „Наистина любов 2“, което не е на Коледна тематика, но бих го гледала.


ВАКАНЦИЯТА


Отново до всички романтични души – има ли някой, който не харесва този филм? :) Всъщност другата половина от вас ми писаха именно за него в Инста сторис. Той разказва историята на две жени, които разменят домовете си за празниците и неочаквано срещат любовта.


ЧУДО НА 34-та УЛИЦА


Ако си падате по по-стари филми, „Чудо на 34-та улица“ от 1994-та е страхотен избор. Разказва историята на адвокат и малко момиченце, които трябва да докажат, че човек, представящ се за Дядо Коледа, наистина е Дядо Коледа.


БЛАТНАТА КОЛЕДА НА ШРЕК


Любимата ми Коледна анимация! Винаги съм харесвала Шрек, а празничната му версия ми е фаворит. Страшно сладки и забавни 30 минути, в които героите празнуват по характерния за себе си начин.


ЛЕДЕНА ЕПОХА: МАМУТСКА КОЛЕДА


Подобно но предишното предложение, и това е много сладко и кратко Коледно филмче за цялото семейство. Сид, Еди и Краш си навличат беда с Дядо Коледа и правят всичко възможно да премахнат имената си от списъка с „непослушни“.


ДОКАТО ТИ СПЕШЕ


Все още не съм гледала романтичния филм от 1995 „Докато ти спеше“, но планирам да го направя скоро, затова реших да го включа. :)


КАМЪКЪТ НА РАЗДОРА


Сара Джесика Паркър играе ролята на консервативна бизнесдама, която продружава своя любим в къщата на ексцентричното му семейство за традиционното им Коледно събиране. Естествено, героинята не е приета добре. Историята комбинира елементи на комедия, романс и драма.


НОЕЛ


„Ноел“ е филм от 2004-та и в него участват блестящата Сюзан Сарандън, изкусителната Пенелопе Круз и вечният Пол Уокър, чиито съдби се преплитат в навечерието на Коледа.   


Какви Коледни филми планирате да гледате вие? Ще се радвам да споделите в коментарите по-долу.

Усмивки,

Денина ♥


Снимков материал: IMDB.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *