Nike
wearing air max-by nike

От години жените си задаваме един много популярен въпрос: как да се отървем от целулита? Целулитът е комбинация от толкова много фактори, част от които са хормоните, индивидуалния метаболизъм, начина на живот и дори лекарства, които може да приемате. Няма една единствена причина за наличието на целулит, нито едно единствено лекарсво срещу него. Всички жени имаме портокалова кожа или ако не, то сме имали или ще имаме в даден момент. Дори и слабите жени. Всичко идва от разположението на мастните клетки в тялото, което при жените най-често е в бедрата, дупето и ръцете, които са и т.н. ни проблемни зони.

Темата е толкова всеобхватна и със сигурност няма магична съставка, която сама по себе си ще ви избави, но пък има комплекс от навици, които ще помогнат. Затова направих списък с някои неща и съвети, които ще ви накарат да се чувствате по-добре в собствената си кожа!


ДВИЖЕНИЕТО И СПОРТА


Намаляването на целулита се състои от комплекс от активности и промени в начина на живот, като спортът и движението са сред най-ефективните методи. Ако имате заседнал начин на живот, продължителните разходки и плуването имат изключително добър ефект. Кардио упражненията като цяло имат най-добър резултат, както и йогата. Всичко, което подобрява циркулацията на кръвта и течностите в тялото. Силовите тренировки, от друга страна, вероятно ще влошат видимостта на целулита, затова е нужно да се съчетават с кардио тренировки. Поне това показва личния ми опит.


ПОДОБРЯВАНЕ ЦИРКУЛАЦИЯТА НА ЛИМФАТА


Лимфата се грижи за детоксикацията на тялото, но заради съвременния начин на живот, тя често се затруднява да се справи с тази си функция. Затова е препоръчително да я стимулираме. Един начин, който открих тази зима, е сухото четкане. Сега през лятото не го практикувам, защото искам да избегна това да стана на петна предвид слънчевия загар, но през зимата го правех сутрин преди да си взема душ. Методиката е четкане с бързи и малки движения върху кожата на тялото, започвайки от краката и тръгвайки нагоре, с фокус на задната част на коленете, вътрешната част на бедрата и подгръдната кост, където са лимфните възли. В youtube има видеа, в случай че ви е любопитно как точно става.

Друг начин е чрез масажни процедури, които стимулират лимфата. Наскоро ме поканиха от естетичната клиника SkinLine да пробвам техния най-нов и ефективен LPG апарат, който премахва целулита по естествен начин, подобрява циркулацията на лимфата и намалява см от обиколките. Досега никога не съм правила нещо подобно, но вече направих първата си процедура и съм доста очарована. Мнения и впечатления от целия курс с LPG апарата ще споделям в Instagram stories .


ПИЕНЕТО НА ВОДА


За да се отървем от излишната вода в тялото, трябва да пием повече вода. Така функционира организма ни. Ако почувства, че има изобилие от нещо, няма да го съхранява. Ако усети липса, ще го съхранява. Обикновен режим за оцеляване.

Разбира се, няма нужда да казвам, че подсладените напитки нямат същия ефект като водата, затова ги избягвайте. Аз лично пия само прясно изцедени сокове и кокосова вода в допълнение към обикновената.


ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ


Не е тайна, че здравословното и правилно хранене води до добро здраве и по-добър външен вид. Храни богати на захар и сол задържат вода в тялото и водят до появата на повече целулит. Консумацията на повече протеини от друга страна благоприятства неговото намаляване. Най-добрата рецепта в храненето против целулит е именно протеини и течности. Аз лично не консумирам и млечни продукти поради хормонални причини и това също благоприятства липсата на целулит по мое мнение.

Интересен факт: Изследвания показват, че два лъжички сол могат да накарат тялото да задържи един литър течности за до два дни. 


ПОДПОМАГАНЕ С ПРОДУКТИ


Продукти на основата на кофеин благоприятстват намаляването на портокаловата кожа. Моето искрено мнение, че само с продукт обаче не става. За ефективност е нужно да се спазват и горните препоръки. Ето няколко добри продукта, с които можете да допълните полезните навици от по-горе за по-добри резултати.

Ако правите всичко изброено по-горе и все още имате целулит, то не сте сами и не трябва да се чувствате зле. Обичайте тялото си и правете нужното за него, без да се измъчвате с токсични мисли. Перфектни хора няма. :))

И за финал, ако има нещо, което бихте допълнили като ефективно и работещо, ще се радвам да го направите!

Nike air max blogger favorite
Nike air max collection

Яке – Zara

Къси панталони – Zara (стара колекция, но харесвам тези тук в комбинация с този топ)

Боди – Zara

Маратонки – Nike (харесвам още и тези)


Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *