h&m power suit
styling a suit

Всички забелязваме, че през последните няколко сезона костюмите заемат основна част от актуалностите. Тази „Игра на костюми“ е толкова популярна в модните среди, колкото и „Игра на тронове“ сред феновете си. Макар към последното да тая нулев интерес. Но се радвам за костюмите. Нося ги с удоволствие, защото се чувствам страхотно в тях.

Според ранните феминистки, върховното предизвикателство е да се осмелиш и да облечеш костюм. Това представлява една своеобразна декларация, че слабият пол всъщност е силен и такова нещо като междуполово неравноправие не трябва да съществува. Според други разбирания обаче, именно женствеността е истинската и уникална сила на жените, защото никой мъж не е способен на нея.

Тези дискусии определено имат много посоки на обсъждане. Знаете – аз съм представител на вярването, че женствеността е сила. Особено ако се използва по подходящ начин. Но пък и се наслаждавам да нося костюми – и то не рядко. А и въпреки че се асоциират с мъжественост, те трудно могат да прикрият женствеността, която се крие отдолу, защото тя просто съществува. Това, което правят обаче със сигурност, е да накрат жената, впуснала се в тази „Игра на костюми“, да се чувства силна и уверена в себе си.

How I wear a suit for the weekend
power suit for the weekend

Прекрасно е, че в днешно време имаме толкова много възможности по отношение на модел и функция на костюмите. Можем да изберем такъв със структуриран силует (и по-женствен като моя червен костюм). Или пък по-свободен – като този, с който съм на снимките. Има страхотни и актуални варианти с къси панталони като този.  А материите правят опциите още по-разнообразни. Но най-хубавото е, че имаме късмета в днешно време да можем да носим костюми, независимо от повода и ситуацията – било то брънч, сватба, първа среща или на работа, разбира се.

През 2019 г. нямаме ограничения, тъй като вече не става въпрос за феминизъм или женственост. Става дума за свободата, която имаме да правим нашите собствени интерпретации, така че да се чувстваме максимално добре в собствената си кожа.

in love with this HM suit
Vrana national park
in my H&M suit

КостюмH&M панталон & H&M сако (подобно тук)

Леопардови обувки – Aldo (AW18, но алтернативи тук & тук)

Жълт потник – Zara Basic

ЧантаZara (Харесвам още този модел тук & тук)

Слънчеви очилаH&M

КоланТук и харесвам още и тозиУсмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *