Seven generation winery fileds

Location: Винарна „Седем Поколения“ , с.Мечка

Преди две седмици с Рон и Алекс тръгнахме на кратко пътешествие с колата. Вече ви разказах за Букурещ. Споделих и снимки от Балчик. Дойде време обаче да ви разкажа за едно не по-малко интересно място.

Първата спирка от пътуването ни бе край Русе във винарна „Седем поколения“ . Магично място, което освен с виното, ни впечатли и с много други неща – включително и с една интересна житейска история. И тъй като останахме доволни от престоя си, реших да споделя с вас 7 причини да посетите винарна „Седем поколения“ .


Природата


Лозята винаги са носили една специфична романтика със себе си, но тук картината е различна. По-богата, а и същевременно някак семпла. Към техния чар са прибавени многобройните живописни хълмове, пресечени от сребърния Дунав. А погледът смело пътува напред и единсвеното, което го спира, е хоризонта. Цялата тази природна красота оставя усещане за невероятна приказност, която успокоява и размечтава.

Mom and son at seven generation winery Seven generation winery fileds Ruse Seven generation winery fileds Family holiday at seven generation Панорама винарна седем поколения


Виното


Най-важно нещо за една винарна е именно виното. „Седем поколения“ произвежда Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Кюве и Розе с множество награди и признания. За нас наградите не са от значение. Вкусът обаче е, а този на виното тук е превъзходен. Или поне на Розето, тъй като това беше изборът ни в горещите летни вечери край Дунава.

20170811 Ingiliz shoes blogger Family holiday at seven generation winery Romantic sunset with Emporio Armani Family holiday at seven generation winery 14


Спокойствието и разходките


Един от големите плюсове на винарната е спокойствието. Тихо е. Чуват се предимно птички. Единствено вечер идват хора от близките населени места за вечеря, но и тогава е спокойно. Препоръчвам за семейства с деца.

Seven generations peaceful place Family holiday at seven generation winery Family holiday at seven generation winery Ingiliz blogger shoes Ingiliz shoes


Животните


Още една причина да препоръчам „Седем поколения“ на семейства с деца. В рамките на комплекса има различни кътове с животни, което е страшно интересно за децата. Александър беше много щастлив и многократно посещаваше зайчетата, гъските, пиленцата и кучетата. Най-любими обаче му бяха понитата, защото им даваше сено. И знаете, няма по-хубаво усещане от това да виждаш детето си щастливо.

Family holiday at seven generation winery Family holiday at seven generation winery Family holiday at seven generation winery Family holiday at seven generation winery Family holiday at-seven generation winery 24


Различните развлекателни активности


В комплекса има външен басейн за летните месеци. Ако посещавате в по-студените месеци, има и СПА зона, но ние не стигнахме до нея. Нещото, което много ми хареса, е, че в „Седем поколения“ има велосипеди за свободно ползване от гостите на хотела, което дава възможност за активна почивка. По пътя почти не минават коли, така че спокойно можете да предприемете по-дълга разходка. Единствено бих дала препоръка към ръководството да предприемат действия  относно поддръжката на велосипедите, тъй като някои от тях имаха нужда от ремонт. Има и малък детски кът, но доколкото разбрахме – догодина ще има по-голям.

Usa dreaming mom and son


Интересната история зад това място


Нещото, което никой от нас не очакваше за тази винарна, е, че зад нея се крие интересна история. История за живота на собственика. Българин, който успява да постигне американската мечта. Ще си кажете „Да, и какво толкова? Има много такива.“ Безспорно е така. Но този човек беше там и двете вечери. Попаднахме точно на масата до него и съпругата му и се оказа страшно мил и разговорлив. Не остана време да прочетем книгата за живота му, която беше в стаята ни, но пък попаднахме на много добър материал в списание EVA. Прочетето го, ако имате време. Действа мотивиращо да се потопиш в чуждата история на успеха.

Рон, естествено, беше много впечатлен от усещането за Америка в комплекса. Не знам дали съм ви споменавала преди, но той е живял в Щатите и темата му е много, много на сърце. През цялото време ми обесняваше колко добре се чувства във винарната. :)

Alex at barn house Seven generation winery american flag


Залезите


Всяка вечер изпращането на слънцето е като ритуал за хората. Всички стават прави и започват да снимат, защото е много красиво. Ние направихме една снимка, но през обектива залезите никога не са същите. Най-хубавата снимка е запечатаният спомен. Ако сте романтици, то залезът е доста добра причина да посетите винарната.

Seven generation winery senset


Рокля – H&M (алтернативен модел тук)

Топ – Tom Tailor

Обувки – Ingiliz

Шапка – H&M (подобна тук)

Парфюми – Emporio Armani Stronger With You & Because It’s You 


Усмивки,

Денина ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *