Smells like Spells aroma sticks

Наскоро открих един нов за мен бранд SMELLS LIKE SPELLS, който предлага натурални аромати за дома или както самите те го определят „Магични ароматни рецепти за дома“. Използват естествени масла и имат фокус върху ароматерапията, въздействието на аромата върху човека и подобравянето на енергията в дома. И тъй като исках да си избера нови ароматни свещи и арома дифузери, си поръчах три техни продукта.

Другото, което много ми допадна, е, че влагат послание и мисъл зад всеки аромат, което ги прави чудесни и за подаръци.

Арома дифузер Hag

Този парфюм е изграден на основата на етерични масла, естествени смоли и ароматни масла. Не се използва алкохол, така че ароматът се освобождава бавно и продължава да ухае по-дълго. Също така не се използват стикове от синтетични влакна. Само ратан, който е естествено възобновяема палма.

Самият аромат разкрива фини пикантни нотки на розов пипер и бензоинова смола, напомнящи за ванилия, които по-късно се развиват като богат и благороден аромат на амбра и други малки тайни на формулата. Домашният аромат е изграден с идеята за пречистване – той ще премахне негативните емоции, ще абсорбира негативната енергия на злите очи, лошите желания и проклятията и ще пречисти енергийното поле на дома. Което много ми харесва. Не мога да кажа, че е много силен – по-скоро е като нежно допълнение към стаята.

Свещ Norse Magic Frigga

Frigga е страхотен аромат! Много естествен и успокояващ. Това е ръчно изработена ароматна свещ от соя и восък за тези, които търсят уюта и топлината на семейното огнище, които защитават дома и семейството си като зеницата на окото си, чийто дом е тяхната крепост. Освен това има дървен фитил, който пука, докато гори, което внася допълнителен уют.

Тази свещ и обикновен ритуал за медитация могат да подпомогнат създаването на хармония в дома и между членовете на семейството, да защитят дома от гняв, да защитят дома и членовете на семейството от неканени гости и техните лоши мисли и да донесат просперитет и финансово богатство.

В скандинавската митология Фригга, съпругата на главния бог Один, е богинята на домакинството. Тя е пазител на домашното огнище, единствената, на която съпругът й позволява да стои на трона му и да гледа целия свят.

Всъщност цялата тази идея с аромата, носещ послание, вдъхновено от митологията, ме улесни и при избора. А този аромат се оказа и много приятен.

Smells like Spells notino candle
Smells like spells candle

Свещ Major Arcana The Chariot

Добре, тази колекция от свещи определено се отличава! Състои се от ръчно изработени свещи, базирани на 22-те карти от главните аркани на карти Таро (лат. arcānus – мистерия). Тези 22 карти могат да се тълкуват като духовния път на човек от раждането до съвършенството.

Аз избрах свещта, отбелязана с номер 7 на Големите Аркани – Колесницата. Това е архетипът на силната воля и контрол. Тя носи идеята, че избраният път е безспорно успешен, взимат се правилни решения и се поема правилната посока, но за да се постигне победа, е необходимо да се държат здраво юздите. Тази свещ и ароматът й внушава: „Следвайте пътя си и не се поддавайте на емоциите, действайте и достигайте целите си – ще успеете! Колесницата не ви води на пътешествие по целия свят в търсене на себе си, тя просто ви отвежда от А до Б. Знаете дестинацията, затова не се оглеждайте.“

Към тази свещ е включена и една от 22-те аркана карти, която, заедно с Колесницата, подсказва как и на какво ниво архетипът на избраната свещ се проявява в живота ви, поднесено с обяснение. Има включени и т.н. affirmations, които заедно с магическия аромат на хелихризум, мимоза, орхидея, семена от кориандър, бор, ориенталски подправки, смирна и амбра могат да ви помогнат да удържите пътя си и да не се поддавате на емоциите, действайки и достигайки целите си. Общо взето цялата концепция е много интересна и различна, което определено ме спечели!