Gucci flora fragrance
Gucci flora perfume

Наскоро се сдобих с Gucci Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition 2020. Не е типичният за мен аромат, но пък е интересен и затова реших да ви споделя за него.

През 2012 Gucci пуска колекция от аромати, вдъхновени от цветята, изобразени на култовия за марката шал, направен специално от Vittorio Accornero за принцесата на Монако – Грейс. Единият от тези аромати е Gorgeous Gardenia. През последните няколко години модната къща пуска лимитирани издания на аромата в различни цветове на характерната бутилка, а кутията винаги изобразява рисунките по шала на Принцеса Грейс. През 2020 лимитираното колекционерско издание е в красив лилав нюанс.

Нотките

Ароматът разкрива богато флорално сърце с нежна прелюдия от червени плодове и круши. Белите венчелистчета на гарденията са подсилени от топлината на цветето франжипани (плумерия) и подплатени от аромата на пачули и кафява захар.

Дълготрайност: На моята кожа средна до голяма

Интензитет: За моето обоняние бих казала среден до силен

Gucci Flora Gorgeous Gardenia е сладък, флорално-плодов аромат и много женствен. Както споменах, не е типичният мой аромат, но е такъв, който искам да запазя в колекцията си, защото носи усещане за стил и класа.

Денина Мартин Gucci fragrance

Като цяло съм почитател на естетиката на Gucci. Харесвам линията Gucci Bloom, като бих се радвала да пробвам новия Gucci Bloom Profumo di Fiori. Страшно много харесвам и Gucci Mémoire d’une Odeur, който е един от най-странните парфюми и точно това го прави още по-специален!