Събрах най-често задаваните въпроси към мен и отговарям на тях в това FAQ.

 


Как реши да се захванеш с блога?


Започнах през лятото на 2014 г. Бях бременна с Александър в 6-тия месец. След като спрях да работя, бързо се отегчих. Вече притежавах този домейн, затова реших, че ще захвана блог. Знаех, че блоговете са популярни, но не знаех за растящата популярност на модните по това време. Качвах постове до раждането през ноември. Мислех си, че това ще е края, но после разбрах, че това е моят начин да разпускам и да правя нещо за себе си. И не се отказах. Стъпка по стъпка всичко започна да се разраства, а с него и желанието ми да продължавам да създавам съдържание и да се развивам.


Кой те снима?


99% от снимките тук са дело на Рон – моят партньор в живота и в блога.


Каква камера и обективи ползвате? 


Последните години използвахме нашия Nikon D7100 (D7200 е по-новата и по-добра версия) с 50mm F1.8 обектив.  Всички снимки тук на блога, включително и тези от пътуванията ни, са заснети с този апарат.  За някои Instagram кадри използвам и моя iPhone, защото телефоните вече се справят наистина добре. Наскоро с Рон решихме, че е време да сменим техниката с full-frame апарат. Сега снимаме с Nikon D750.


С блогът ли се занимаваш само?


Блогът е огромна част от моя живот. Влагам много усилия и време, за да го поддържам. Повечето хора не осъзнават колко много труд стои зад всяка една статия, защото ние я създаваме от самата идея до финалния резултат. Често отнема повече работа от такава на пълно работно време. Блогването от своя страна ми помогна да захвана други проекти, които не са пряко свързани с блога. Като например преводаческа дейност за модната индустрия, създаване на съдържание за други марки и някои ангажименти като моден стилист и консултант.


С какво се занимаваше преди блога? 


Бях в сферата на Маркетинг и ПР. Сега май съм точно от обратната страна не нещата. :)


Сама ли пишеш постовете си?


Да, винаги аз сама пиша и планирам темите за постовете си. Нямам екип от хора, които да го правят, защото тогава това вече няма да е „личен блог“, а идеята не е тази. Много държа да споделям мнения, които са на 100% мои и автентични. Държа да бъда истинска, открита и честна с аудиторията ми. Именно затова създавам съдържанието сама, с помощта на Рон във фотографско отношение.


Какъв съвет би дала на хората, които започват сега? 


Да не се отказват, колкото и трудно и невъзможно да изглежда всичко. Това е съвет, който аз самата получих от дизайнера Кензо Такада и вярвам истински в него, затова го предавам нататък. Също така, ако не усещате нещо като „вашето“, не го правете. Когато човек се насилва, не се получава. Вярвайте на вътрешния си глас.