Dyson airwrap box
Professional hairstyle using Dyson Airwrap

Имам и използвам този уред от вече два месеца и както бях обещала, дойде време да направя искрено ревю на Dyson Airwrap –  100% потребителско и 0% спонсорирано. 


ЗА DYSON AIRWRAP


Dyson Airwrap е уред за стилизиране на косата с топъл въздух и без екстремна топлина. С негова помощ чрез различни приставки се постигат различни визии на косата – по-силно или слабо изразени къдри, приглаждане, създаване на обем, изправяне.


Първи впечатления


Уредът се продава в красива кутия за съхранение от изкуствена кожа, която стои красиво и като част от домашния декор. Има 8 приставки за постигането на различни ефекти – 2 широки ролки за обемни къдри, 2 по-тънки за дефинирани къдри, 1 твърда изглаждаща четка, 1 мека изглаждаща четка, 1 кръгла за придаване на обем и 1 приставка за класически сешоар. Самият уред е изключително лек и удобен в ръката.

*Приставките тип ролка са по двойки – по една за всяка посока на завиване на косата.


Кои приставки използвам най-много


Най-често използвам ролките за съдаване на къдри и вълни, както и тази на класически сешоар. От време на време използвам кръглата четка за създаване на обем в корена.


Кога го използвам


Тъй като Dyson Airwrap е сешоар, използването му се случва на мокра и влажна коса, затова винаги го използвам, след като измия косата си. Не се препоръчва употребата му на суха коса, тъй като стайлингът не се задържа дълго. Затова имам и спрей бутилка с вода, за да навлажня косата при нужда от освежаване на прическата.


Как го използвам


След баня и на мокра коса – слагам приставката за класически сешоар и изсушавам косата си на около 70-80%. След това взимам ролката за завиване и в посока навън от лицето започвам да суша кичур по кичур. Интересното тук е технологията – тази приставка засмуква около себе си косата и буквално стилизирам само с една ръка. Задържам около 15 секунди и след това плъзвам бутона нагоре – задържам още 5 секунди за хладен въздух, което фиксирa кичура. След това изключвам и преминавам на следващия.

Dyson airwrap review

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВЪПРОСИ


Задържа ли се стайлингът достатъчно дълго?


Да. На втория ден косата продължава да стои красиво и оформено. Къдрите/вълните спадат, но косата продължава да изглежда добре. Ако използвам по-широката ролка за навиване, стайлингът издържа по-малко, но с по-тясната издържа значително повече – дори и на третия ден. Мога да излезна без да се налага да я правя нищо, стига да не съм я стягала силно на опашка, което имам навика да правя, докато съм вкъщи.


Как се отразява дългосрочно на косата?


Dyson Airwrap не гори косата, тъй като топлината, която използва е умерена. Въпреки това, като при всеки сешоар прекомерната употреба ще дехидратира косата. Това важи най-вече, ако го използвате на суха коса, което не е препоръчително. Но с подходящите продукти това не е никакъв проблем и косата си остава в хубав и здрав вид. Не съм забелязала засилен цъфтеж при себе си също.


Спестява ли време?


Да, защото стилизирам косата си, докато я суша. Преди Dyson Airwrap трябваше първо да съм сигурна, че косата ми е напълно суха и едва след това да стилизирам с маша. Както споменах, косата се задържа по-красива по-дълго и не се налага да я правя почти нищо на другия ден.


Заслужава ли си парите?


По мое мнение да, защото с един уред получавате няколко възможности за стайлинг. Разбира се, всичко зависи от индивидуалните нужди на човек, както и от неговите очаквания, но аз съм много щастлива, че имам този уред и мога да разчитам на него.

Airwrap curling barrel
How to use Dyson airwrap

ЗАЩО ГО ХАРЕСВАМ ТОЛКОВА


Като обобщение:

  • Позволява ми да суша, приглаждам, стилизирам и къдря косата си без прекомерна топлина. Няма как да изгоря и себе си за разлика от класическите маши.
  • Не ми се налага да стилизирам косата си толкова често, защото тя запазва добрия си вид и на другия ден.
  • Спестява ми време – стилизирам, докато суша!
  • Лек е – мога да го използвам с една ръка.
  • Дава ми много повече опции за стайлинг от всеки друг уред за коса и според мен, няма аналог.
  • Придава обем на косата – нещо, което аз харесвам и търся като ефект.
Hair after dyson airwrap
Dyson airwrap review by blogger

Някой от вас използва ли Dyson Airwrap? Ще се радвам да споделите вашите мнения и впечатления от уреда.

Усмивки,

Денина