Our commitment

След част 1 на всичко, което трябва да знаете за Denina Mártin Collection, днес се включвам с продължението на темата – ден преди старта утре.


МАТЕРИИТЕ


Нашата цел е да произвеждаме висококачествени дрехи, като за нас това означава да избираме и висококачествен текстил. Що се отнася до типа тъкани, които ще присъстват в първата ни колекция, част от тях ще бъдат смеси със сурова вълна, вискоза, както и OEKO-TEX® сертифициран полиестер, което означава такъв, тестван за вредни вещества и химикали.
Denina Martin Collection fabrics

НАШИТЕ ЦЕЛИ


Местно производство – Колекцията ни се моделира и произвежда на местно ниво – тук в България. Това гарантира по-малко въглеродни емисии в резултат от производствения процес.

Рециклируеми и сертифицирани опаковки и етикети – Целта ни е максимално да намалим отпечатъка си върху околната среда. Затова използваме напълно рециклируеми картонени кутии за транспортиране, отказвайки се от найлоновите пликове. Етикетите и всички хартиени материали, които използваме, са FSC сертифицирани с неутрален въглероден отпечатък и също изцяло рециклируеми.

Рециклиране на отпадъчните материали – Когато говорим за производство на облекла, почти никога не се обсъжда каква е съдбата на остатъчните материали и изрезки, които са практически неизползваеми. За съжаление, повечето от тях биват просто изхвърляни. Ние вярваме, че тези текстилни отпадъци трябва да се върнат обратно в цикъла и да бъдат рециклирани. Затова се ангажираме да ги съхраняваме и рециклираме в местни станции за рециклиране.

Бутиково усещане, вместо масова мода –Вярваме, че добре прецененият количествен контрол е от ключово значение за осигуряването на разумна продукция и контролирането на нашия екологичен отпечатък. Ето защо Denina Mártin Collection ще има по-скоро бутиково усещане, вместо масова мода. Също така, се разграничаваме от всякакви практики на изгаряне и унищожаване на остатъчна продукция, които са често срещана практика в модната индустрия.

DMC goals
Denina Martin Collection quality

ДЪЛГОСРОЧНИТЕ НИ УСТОЙЧИВИ ЦЕЛИ


Във връзка с нашата етичност и отговорност като марка, сме си поставили и още бъдещи цели. Искаме да започнем употребата и на повече устойчив текстил за производството на облеклата си. Пътят не е лесен, но работим върху това. Ще продължим да повишаваме отговорността си към околната среда, тъй като вярваме, че това е бъдещето на модата.

Ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря на тях! И не забравяйте – стартираме на 3.10. от 11:00 на shop.deninamartin.com 

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *