Freywille Denina Martin
frewille jewelry

Обичам модата, тенденциите, продуктите за красота и всичко това, но винаги ми се е искало да водя и други дискусии тук. Затова реших да започна нова рубрика. Нарекох я „Coffee Talk“. В нея на по чаша кафе ще споделям различни мои разсъждения и мнения. В първия пост от рубриката  реших да засегна една деликатна, но много актуална тема и то в първо лице. А именно – инфлуенсър ли съм? 


Минаха четири години, откакто аз и Рон поехме на това пътешествие без особени очаквания. Започнахме сайта на шега и от скука, а в последствие го превърнахме в наша страст и дори работа. За това време все по-често започнаха да ме наричат инфлуенсър или микро-инфлуенсър, ако гледаме на нещата в по-глобален аспект. Именно това и целият този шум около онлайн инфлуенсърите ме накараха да се замисля по темата.

Та инфлуенсър ли съм? Не. Или поне не се самоопределям като такъв, най-вече защото не харесвам измеренията, които този термин придобива прогресивно.

Инфлуенсър е модерно понятие, което напоследък стана наистина популярно. Една от причините да не съм му почитател. Всъщност, според Cambridge Dictionary този термин се използва, за да представлява хората, които влияят или променят поведението на другите, например чрез социалните мрежи. Тоест нещо като хора с много последователи, които им подражават. В това няма абсолютно нищо лошо, ако се случва естествено и личността наистина заслужава да бъде наричана по този начин.

Но в истинския живот терминът инфлуенсър започва да придобива едно неискрено и изкривено значение. Хората се събуждат и решават, че искат да бъдат популярни, да имат много последователи и да получават финансови облаги от това. Сякаш се самопровъзгласяват за инфлуенсъри и правят какво ли не, за да добият популярност. Преструват се, имитират живот, който не водят и често не влагат дълбочина и смисъл в посланията си. Никога няма да забравя, когато преди 3 години моя позната блогър в друга европейска държава ми разказа, че там е „модерно“ наистина млади момичета да раждат деца, защото събират повече „лайкове“. Това ме шокира и дори не повярвах, но след всичко, на което съм попадала онлайн, вече не се изненадвам от нищо.

Други пък решават да печелят, споделяйки съвети за добиване на повече последователи и по-голямо влияние онлайн. А същите тези са далеч от влиятелни и определено лишени от добър смисъл. Но и те си имат пазар – в крайна сметка има толкова хора, които искат да сменят професията си на „инфлуенсър“. По-тъжното е, че покрай тези стремежи да бъдем харесвани онлайн, личностното развитие нерядко остава на заден план, а ценностната система повяхва.

Цялата тази злоупотреба с този термин е толкова многопластова, че често започвам да си мисля какъв е смисълът от всичко това да бъда онлайн и да качвам съдържание, когато толкова много хора го правят. По неофициална статистика над 1 милион се считат за инфлуенсъри в Instagram. Но тогава си припомням – смисълът е в това, че изразявам себе си, споделям послания, в които наистина вярвам и спомагам за обособяването на едно мини общество от хора с общи интереси и може би ценности. Имала съм възможността да срещна много от вас лице в лице покрай социалните мрежи и блога ми. С друга част съм комуникирала онлайн. Точно тази възможност да се сблъсквам с позитивни хора, с които имаме немалко общи неща, ме прави щастлива и ме мотивира.

Freywille blogger wearing vincent van Gogh
Freywille Vincent van Gogh jewelry

Как се самоопределям в такъв случай?


Може бих се самоопредила като човек, който създава съдържание. С Рон имаме щастието да ни се отдават точно такива възможности свързани с блога, но и не само.

А ако трябва да се върна там, където започна всичко, винаги съм искала да умея да вдъхновявам хората, споделяйки моите виждания, знания, размисли, идеи и преживявания. Затова и гледам на вас – моите читатели и последователи като на хора, които търсят вдъхновение. А моята цел е да ви мотивирам да се обличате добре и по-цветно, да използвате по-добри за себе си продукти, да посещавате красиви места и да живеете живота си с усмивка. Това искам и днес. Да бъда личност, от чието съдържание вие можете да черпите вдъхновение и идеи за себе си. 

Всъщност, за четвъртия рожден ден на Purely Me by Denina Martin, който беше в края на юли, пожелах на себе си и на Рон не друго, а вдъхновение, което да споделяме с вас. Като това, което споделяме днес с удивителните и инспириращи бижута на любимите ми FREYWILLE и новата колекция Hommage á Vincent Van Gogh. ♥

Благодаря на всички, които ни следват и оценят такива, каквито сме! Благодарни сме за доверието и лоялността, която сте показали към нас с Рон през тези четири години. :)

Hommage Vincent van gohg frewille
ring Diva frewille favorite collection

Бижута – FREYWILLE Hommage á Vincent Van Gogh

Топ – ZARA (old)

Панталони – NA-KD

Чанта – Michael Kors (Подобна)


Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


2 comments

Reply

Скъпа Денина,
Напълно съм съгласна с теб относно темата за инфлуенърството. Много се изкриви това понятие и за жалост стана прекалено преекспонирано. Хобито, в случая блога и социалните мрежи на първо място е добре да служат за забавление, след това за оказване на влияние и то по неватрапчив и привлекателен начин. Ако пък се развият и като финансов инструмент за доходи е страхотно, но не изкуствено и насила. Това, което сподели за децата е много обидно и жалко :(
Аз лично смятам, че ТИ си инфлунсър и много те харесвам, благодарение на теб имам една прекрасна рокля и я нося с удоволствие. Следя те с интерес и ви пожелавам много успехи с Рон.
Д.

Reply

Много ти благодаря за подкрепата и позитивната енергия, Даниела! Направи ме много щастлива! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *