Coffee talk Denina Martin

 

Неотдавна в Инста Сторис ви попитах какви въпроси имате към мен, защото планирах епизод на Coffee Talk с Q&A. Е, той вече е факт, а днешната тема е повече от ясна. Вашите въпроси – моите отговори. Тъй като обаче получих много и различни въпроси, подбрах само част от тях. Друга част ме вдъхновиха да направя посветен разговор, така че можете да очаквате в следващите издания на рубриката. :)

Тъй като първо се поръчва кафето, как предпочиташ твоето?

Харесвам Еспресо Лунго – без захар. Но ако кафенето предлага Американо с лешникова есенция, ще си поръчам такова!

Как реши да станеш инфлуенсър? 

Въпреки че не обичам да се наричам инфлуенсър (тук пише защо), осъзнавам, че (харесва ли ми или не), аз съм такъв, тъй като хората слушат, гледат и четат това, което имам да кажа и покажа. Но никога не съм се стремяла да бъда инфлуенсър и това е тема, която обхванах в първия епизод на Coffee Talk. Започнах през лятото на 2014 г. Бях бременна в шестия месец и след като напуснах работата, бързо се отегчих. Този домейн притежавах от преди, така че буквално на шега подхванах блога. Знаех, че блогването е популярно, но си нямах и на представа, че модните блогове са толкова голямо нещо.

В последствие го осъзнах. Поддържах го, докато не родих Алекс. Мислих си, че това ще е края. Но не беше. Месец и половина по-късно се завърнах към него, защото имах нужда да правя нещо за себе си – нещо, което харесвам. И така стъпка по стъпка всичко започна да се разраства. А колкото повече възможности ми предлагаше, толкова повече се амбицирах да продължавам.

Какво образование имаш?

Учих бакалавър по PR в Bournemouth University. Така и не успях да завърша, защото забременях. Остана ми само една незавършена година. Имам диплома за някаква степен на висше образование, но не бакалавър. Но държа да кажа, че не се срамувам от това. Вярвам, че всичко се случва по най-добрия за мен начин и съм благодарна за пътя и възможностите, които имам днес. Да, образованието е важно, но то не дефинира човека.

С какво се занимаваше преди блога? 

Моята специалност включваше 10-месечен стаж. Съответно работих една година в София в областта на Маркетинг и PR.

Защо се върна от Англия? Липсва ли ти?

Ще го кажа направо – не можех да свикна с времето, храната и се чувствах чужда и ненамясто. Чувствах се сякаш другите ме съдеха по всичко друго, но не и по моето истинско аз. Много хора, които живеят в чужбина, могат да разберат за какво говоря. В един момент си казах, трябва ли да се опитвам да се харесам на хора, които самата аз не съм сигурна, че харесвам? А и ми липсваше България – с всичките й недостатъци ми липсваше страшно много. Така че предпочетох да дойда в София да карам стажа си. Никога не бях живяла тук преди, но се чувствах добре и на място. Интересното е, че Англия започна да ми липсва от време на време едва сега – 5 години по-късно. Но мисля, че посещенията там ми действат по-добре, отколкото самият живот.

Правиш ли нещо друго освен да поддържаш блога?

Блогването ми помогна да захвана други проекти, които не са пряко свързани с блога. Като например преводаческа дейност за модната индустрия, създаване на съдържание за други марки и някои ангажименти като моден стилист и консултант.

Ако не правиш това, което правиш сега, с какво би се занимавала? 

Предполагам, че това би било нещо, свързано с маркетинг и PR, защото това наистина ми харесва. Друго любимо нещо ми е организирането на събития. Дори съм кандидатствала за работа в сватбена агенция, което ми звучеше невероятно, но така и не ме повикаха на интервю.

Снимките ви са прекрасни. Каква камера използвате? 

Последните години използвахме нашия Nikon D7100 (D7200 е по-новата и по-добра версия) с 50mm F1.8 обектив.  Всички снимки тук на блога, включително и тези от пътуванията ни, са заснети с този апарат.  За някои Instagram кадри използвам и моя iPhone, защото телефоните вече се справят наистина добре. Като оставим това настрана, с Рон решихме, че е време да сменим техниката с нещо по-компактно. Бяхме хвърлили око на Sony A7 III като компактен и все пак много добър фотоапарат, но Рон осъзна, че е old-school и не е готов да замени DSLR с безогледален фотоапарат. Затова взехме Nikon D750. Това ще бъде нашата основна камера от сега нататък. Но все пак бих се радвала да вземем и нещо компактно по-нататък, което да ползваме по време на пътуване.

Какво ползваш за грижа за кожата? 

Като цяло обичам да опитвам нови неща. Наскоро написах за настоящата си рутина тук, която е нещо различно и много ново за мен.

Какво направи, за да коригираш зъбите си и да постигнеш тази красива усмивка?

Можете да прочетете цялата историята тук. :)

Какво правиш с нещата, които вече не носиш или не ползваш?

Има няколко неща, които правя с дрехи, аксесоари и бюти продукти, които почти не съм или никога не съм използвала. Едно нещо е организирането на разпродажби тук в блога, но те се отнасят до неща, които са в отлично или ново състояние. Ако става дума за дрехи, които имат значително износване, ги рециклирам във всеки магазин на H&M. Други дрехи в по-добро състояние пък дарявам в специалните контейнери в Bulgaria Mall. И, разбира се, част отиват за подаръци на семейство и приятели.

Как разбра, че Рон е твоята сродна душа?

Мисля, че просто го чувствах. В нашата връзка имахме много трудности и препятствия, които многократно ни поставяха в много тъжни и трудни ситуации, но се борехме. Учихме се от грешките си и си прощавахме. И колкото повече грешки правехме, толкова повече се свързахме. Но ако трябва да съм искрена, мисля, че съдбата имаше план за нас. Tя винаги успяваше да ни събере на едно място по най-неочаквани начини. Така че, ако се чудите дали вашият партньор е ваша сродна душа, вгледайте се в знаците. Те ще ви покажат пътя. :)


Облечена съм с:

Топ – The Kooples

Часовник – Jacques Lemans


Споделяйте, ако имате други въпроси или теми за рубриката Coffee Talk. Ще се радвам да ги чуя!

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *