Living room ideas Domko
Tricks to make living room appear larger

Преди известно време споделих с вас как преобразихме нашата всекидневна. Едно нещо, което не споменах обаче, е размерът на стаята – 25 квадратни метра заедно с кухненския кът. Тоест не особено просторна. За да променим това усещане, използвахме няколко трика. Днес споделям с вас тези 8 начина стаята да изглежда по-просторна.


Изберете мебели с открити крачета.

 Този малък трик може да промени цялостното усещане в едно помещение, защото сякаш оставя въздух за дишане. Да, вероятно ще се лишите от допълнително място за съхранение, но пък според мен си заслужава.


Декорирайте с по-обемни аксесоари. 

Малки вази и всякакви други аксесоари, особено в по-голямо количество, правят стая да изглежда претрупана и тясна. Затова се препоръчва по-малко, но по-обемни аксесоари. Затова и ние се спряхме на по-големи вази с изкуствени цветя.


Използвайте килими, за да дефинирате различните кътове.

За тази цел трябва да предвидите добре размерите, които ще са ви нужни. Ние имахме късмет и намерихме точния размер в Домко, но винаги има опция и да се среже мокет по зададени размери. Важното е различните „кътове“ да са ясно отделени един от друг.


Заложете на големи картини.

Големите картини са чудесен акцент, който създава илюзия за голямо помещение. Затова и възнамеряваме да сменим рамките зад дивана с голяма картина.


Tips to decorate room
Domko

Отдръпнете големите мебели от стената.  

Ако мебелите са силно приближени до стената, това оставя усещане, че пространството не е достатъчно. Няколко сантиметра от стената са достатъчни, за да се промени това усещане.


Използвайте геометрични принтове.

Райетата могат визуално да модифицират едно пространство, ако са използвани правилно. Важи за всички геометрични принтове. Това беше и една от причините да вземем този ламинат тип рибена кост. Аз лично имам усещането, че оптически издължава стаята.


Вземете завеси по мярка. 

Ако завесите падат от тавана и стигат до земята, то това визуално ще издължи стаята. Дори тенденциите са те да се влачат, но аз не съм почитател на идеята от практична гледна точка. Затова поръчахме нашите по мярка пак в Домко. Допълнителни точки за простор получавате, ако текстилът е с цвета на стените.


Не препълвайте рафтовете си. 

Ако октритите рафтове изглеждат подредени и не са претъпкани, това ще даде на стаята цялостно усещане за простор.


8 ways to make a smaller room larger

Бихте ли добавили още към тези 8 начина стаята да изглежда по-просторна? :)

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Домко. Всички мнения са мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ