Dress lover
Handheld Garment Steamer

Ако ме следвате в Instagram, то вероятно сте разбрали, че наскоро изгорих една от най-любимите си рокли с ютията на майка ми, докато им бяхме на гости. Много от вас ми писаха да си взема стиймър, но най-интересното е, че аз вече имам такъв! Просто тогава не го бях взела с мен. Казах си, че вече абсолютно никъде не тръгвам без него. Особено предвид факта, че традиционното гладене не ми се отдава.

Тази случка разпали дискусия и реших да споделя с вас някои интересни ползи от стиймъра за дрехи, част от които знаете, но други могат да ви изненадат.


Безопасен е за деликатни материи. Няма начин да изгори дрехите. Единствено ръката си, но към него има специална термоустойчива ръкавица, която спасява от подобна опасност.


Мога да гладя и вертикално, и хоризонтално. Поне с този стиймър конкретно. За другите модели не съм съвсем сигурна. Но този има плоча, която се нагрява равномерно и има много добър резултат на малко по-плътни и тежки материи като лиосела. С други думи, ползвам го като ютия, но без да се притеснявам, че ще повреди някоя дреха.


Бърза корекция на трудните за гладене места. Като всякакви дантелени детайли, набори, плисета и т.н. Всичко, което се глади трудно с нормална ютия.


Спасението на шапките! Невероятно, но факт. Ако си мислите, че шапката с периферия ви е безнадеждно прегъната, стиймърът спасява ситуацията и шапките влизат обратно в играта!


Philips Handheld Garment Steamer
Гладене с пара от Phlips
Steam Go Plus 2in1 in action
Love philips Steam and go
Philips Garment Steamer for hats

Убива бактериите – или поне до 99.9% от тях. Което и в случая с шапките в много полезно, тъй като тези с периферия няма как да се перат. Премахва и неприятните аромати. А всичко това спестява средства от услугите за химическото чистене.


Помощник в домакиноството. Вярвате или не, стиймърът може да бъде решение на петната по твърди плоскости и килими (стига да са топлинно устойчиви). Парата и високата температура спомагат излизането на петната. Освен това върши работа за дезинфекция на дамаски (както казах убива бактерийте), а аз лично го използвам, за да изгладя намачканите чаршафи.


Удобен за пътуване. С риск да се повторя, но вече не тръгвам без него. Има си и топлоизолираща торбичка, в която стои, което е удобно и го предпазва от надраскване. Сравнително компактен е, макар че е по-тежък от очакваното – около 1.3kg.


in action Philips steamer 2in1
The compact steamer from Philips
Getting ready thanks to Philips steamer

Единствен минус, е че контейнерът за вода е сравнително малък –  70ml. Отнема 2 дрехи или по-малко преди водата да свърши. Но пък хубавото е, че пълненето е доста лесно и бързо. Поне това компенсира.


А вие какво предпочитате – традиционното гладене или стиймърите? Ако знаете някакви интересни и различни употреби на стиймъра, споделете в коментарите.

Усмивки,

Денина ♥


*С подкрепата на Philips. Всички мнения са изцяло мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *