pros
short hair pros

През октомври отрязах значителна част от косата си – 27см, ако трябва да съм по-конкретна. Все още получавам запитвания как е след промяната и дали съжалявам, че съм отрязала косата си толкова. Затова реших да споделя 6 предимства на късата коса, които откривам за себе си. Ако се колебаете дали да скъсите своята, хвърлете им един поглед. :)


Лесна е за поддръжка.


Къпя я бързо. Изсушавам я по-бързо от преди. Отнема ми по-малко време да я къдря, а с изправянето става още по-бързо. Всъщност вече я нося и изправена. Нещо, което преди не правех.


По-евтино е да имаш къса коса.


Посещението при фризьор е по-евтино, когато косата е къса. Освен това спестявам от количеството на продукти за грижа, които използвам – шампоан, маска, грижа без отмиване и т.н. С дългата коса определено продуктите ми свършваха доста по-бързо.


Остава си актуално и през 2020г.


От това, което чета, късата коса на черта си остава една от основните тенденции за годината. Така че определено освен функционална, тази прическа е и актуална.


Има естествен обем.


Преди винаги се оплаквах, че нямам достатъчно обем. И съвсем нормално – дългата коса натежава. Сега определено имам много естествен обем. Дори понякога се боря с него!


Косата изглежда по-здрава. 


Знаете, че дългата коса обикновено е на „възраст“ от 2г. в краищата й. Колкото и грижа да полагам, нищо не може да се сравни със здравия вид на късата коса.


Позволява носенето на повече аксесоари. 


Това тук е доста субективно, но от мое лице ще кажа, че когато бях с дългата коса не носех фиби и диадеми, защото се чувствах като 5 годишна. С късата коса определено ми изглежда по-шик. Освен това сега ми прави по-голямо удоволствие да нося шапки.


Има ли други предимства на късата коса, които бихте добавили?

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


One comment

Reply

Само да отбележа, че това не е къса коса :-D Да, по-къса е от преди, но си е средна дължина. Аз съм с късо каре, за мен е удобно, стане ли малко по-дълга и я нося постоянно вързана, защото ми пречи. Късата коса изисква прическа и чести и редовно посещения при фризьор, за да има форма, дългата винаги можеш да в вържеш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *