Vishy 7 interesting facts
Beauty routine Vishy 89

Vichy е марка, която познавам от доста време и съм ползвала не един техен продукт. Винаги съм знаела, че термалната вода, положена в основата на всяка една формула, е ключовата съставка към добрите резултати. Никога обаче не съм разбирала с какво точно е толкова магична тази вода. Неотдавна от Vichy ми изпратиха гел-бустера Mineral 89, който се състои от 89% термална вода Vichy. Започнах да посягам към този продукт често и реших да проуча повече по темата, за да разбера къде се крият добрите резултати. Затова днес споделям 6 интересни факта за термалната вода Vichy, които открих.


#1


Беше ми изключително интересно да разбера, че термалната вода Vichy е дъждовната вода, която се е изваляла преди 2600 години на 50км от градчето. Тя е проникнала на 4000 метра дълбочина, а днес извира на дълбочина от 15 метра край Vichy.


#2


По пътя си водата е влезнала в контакт с огромно разнообразие от скали. От тях е извлякла 15 ценни минерала, които крият безспорни ползи за здравето и кожата. Тези минерали са в удивителна концентрация, която прави водата толкова специална.


#3


15-те минерала на Vichy са Силиций (подобрява еластичността на кожата), Магнезий (подпомага възстановяването на клетките), Манган (действа като антиоксидант), Сяра (благоприятства кожни проблеми), Желязо (действа превантивно за стареенето на кожата), Калций (за укрепване на кожата), Натрий (бори се със свободните радикали и има анти-ейдж свойства), Бор (подпомага усвояването на други минерали), Калий (за по-добра хидратация), Ортофосфатни йони (pH балансиращи свойства), Стронций, Флуор, Литий, Амоний и Водородкарбонатни йони.


#4


Термалната вода Vichy има свойството да укрепва и балансира кожата. Прави я по-устойчива на външни агресори. Тук можете да гледате едно интересно видео – експеримент , при който едно яйце е поставено за 6 дни в термална вода, а друго в термална вода Vichy. При сблъсък, яйцето, което е стояло в термална вода Vichy остава здраво. Не мога да гарантирам дали резултатът е реален, но експериментът е много интересен.


#5


Термалната вода Vichy е подходяща за всякакви типове и видове кожа. Тя успокоява дори и най-чувствителна кожа.


#6


Независими проучвания твърдят, че приложението на минерали като сяра, манган, магнезий, селен и стронций (които се откриват в термалната вода Vichy) може да окаже терапевтичен ефект върху кожните заболявания.

7 interesting facts mineral 89
Vishy 89 mineral
Daily routine vishy 89

Всички ползи на термалната вода Vichy са заключени в новия гел-бустер Mineral 89 в цели 89% съдържание. Предимството пред това да използвам просто спрей термална вода обаче е наличието на хиалуронова киселина в продукта. Тя има свойството да задържа вода с до 1000 пъти теглото си, което означава, че всички ползи от термалната вода се заключват в кожата ми. Затова напоследък, когато искам да освежа кожата си и да я подхраня със силата на минералите, посягам към Mineral 89 и действително усещам разлика пред това да използвам просто термална вода.

Vishy Mineral 89

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Vichy. Всички проучвания и мнения са изцяло мои.  Ако имате кожни проблеми, консултирайте се с лекар първо.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


2 comments

Reply

Здравей! :) Може ли да споделиш от кой бранд е блузката, с която си на снимките? Страхотен модел и цвят!

Reply

Здравей! Разбира се! :) NA-KD e, имат сайт и безплатна доставка до България, ако не са променили нещо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *