Tom-Tailor outfit spring summer 2018
Tom-Tailor Spring Summer 2018

Животът е серия от сложни събития, които се режисират от житейските принципи, които следваме. Това е като конституцията на индивида, която съхранява неговите вярвания и ценности, превръщайки ги в правила и начин на живот. А определим ли си добри правила, ще си помогнем много. За да ви дам малко поле за размисъл, реших да споделя с вас моите 6 житейски принципа, които следвам и да ви окуража да споделите някои от вашите, разбира се. :)


С фокус към позитивното


Едно е сигурно, да си позитивен, означава да си щастлив и да се чувстваш добре със себе си. Избирайки да виждам позитивната страна на живота, вярвам, че мога да преобърна въртележката от негативи, в която съм се впуснала в даден момент. На всеки се случва. Искрено вярвам, че това отваря очите към нови възможности и решения и затваря вратата към излишни притеснения и пречки, които сами си създаваме. Понякога изглежда много трудно, но върши чудеса.


С добро отношение към околните


За мен това да съм мила и любезна с другите е начин на живот, в който много вярвам. Първо, всеки заслужава добро отношение, стига да не е направил нещо, с което да го изгуби, разбира се. И второ, така се чувствам по-добре със самата себе си и по-щастлива. А и ако човек иска добро отношение, той първо трябва да покаже такова все пак.


Без важности


Без значение от постиженията, трудно мога да уважавам човек, който се взима на сериозно и си придава важности. Именно затова не мога да си позволя да бъда такава и не искам. Харесвам земни хора, които обичат да се смеят на себе си и приемат недостатъците си. Това са безценни човешки качества, които искам да виждам в себе си.


„Когато“ вместо „ако“


Рон ми го каза малко, след като започнахме да се срещаме. Отнася се до мечтите и плановете. Идеята е, че трябва да вярваме в тях, за да се случат. Колкото повече едно нещо звучи като план, а не като вероятност, толкова по-голям е шансът то да стане реалност.


Урок от всяко нещо


Когато човек се учи, той расте. Вярвам, че човек трябва да притежава умението да извлича урок от всяко нещо. Всичко се случва с причина – всяка среща, всеки успех и всяко падане. А целта на живота е да ни научи на нещо и да ни направи по-добри версии на самите себе си, за да можем утре да се справим с неочакваното.  Затова всеки път, когато нещо се случи, аз целенасочено търся урока, който върви с него.


Благодарността като начин на живот


Въпреки че да оценя настоящето в труден момент е трудно, вярвам, че това е много важно. А и как някой може да бъде щастлив, ако не е благодарен за хубавите неща в живота си? :)

Сега е ваш ред – споделете няколко житейски принципа, които следвате в коментарите. Приемете го като вашия вдъхновяващ принос към това мини общество тук. :)

Bulgarian Style blogger wearing Tom Tailor
Bulgaria fashion blogger
Tom tailor outfit for SS2018
tom tailor outfit ideas
Tom Tailor blogger
Fall in love with Tom Tailor blazer

Панталони, риза и сако – Tom Tailor

Обувки – подобни тук

Чанта (бюджетна опция тук & тук)

Очила – Подобни


Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Tom Tailor.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *