sports set by the sea
Denina Martin sport set stronger

Мотивацията е нещо, което идва отвътре, но определено може да бъде подхранено с правилните дрехи за спорт. При мен поне това винаги действа добре на самочувствието и желанието ми за тренировка. Днес споделям с вас 4 неща, които търся в един спортен екип и които намирам за важни в избора му.


Стегнатост


Спортните ми екипи обикновено винаги включват клин. Това е така, защото харесвам усещането за стегнатост. Клиновете прибират всичко и го държат на мястото му, което е особено важно при високо интензивни тренировки, които включват бягане, подскачане и т.н., както и при йога тренировките. Няма нищо по-разсейващо от висящи дрехи, които се свличат или вдигат по време на тренировка. А и оформящият им ефект е доста мотивиращ, но не всички клинове на пазара са стегнати. Най-любимите ми до тук са били на Nike и този от снимката Stronger. Напоследък съм хвърлила око на Under Armour също. Имам леко яке на марката, което много харесвам и бих пробвала и с клин, защото изглеждат стегнати.


Комфорт


Твърде стегнати и задушаващи също не е добър вариант. На няколко пъти ми се е случвало да си взема клин, който буквално ми се врязва. И това не е от размера, а от кройката му. Така че определено следя за добра кройка, която предоставя комфорт. Важи и за горните части.


Качество


От една страна на материята. Стегнатите клинове, които харесвам са от синтетични материали, но синтетиката може да варира много. Някои материи те карат да се потиш повече и буквално спарват. Затова се старая да избирам дишащи такива. Обикновено популярните марки нямат проблеми в това отношение, тъй като инвестират много в производствената технологията на материите си. Добре е да се има предвид, че някои материи са означени като по-подходящи за зимата, а други по-подходящи за лятото. Ако става въпрос за тениски, предпочитам фин памук и естествени материи.  Устойчивостта също е от значение. Спортните дрехи се носят често и се перат също толкова често. Нужно е да са качествено изработени, за да издържат на този цикъл. А това вярвам може да се усети още в момента на покупката.


Дизайн


Това е нещо, което може да подобри настроението и желанието ми за спорт. Обичам спортните ми екипи да имат някакъв интересен принт или свеж цвят. Но и нищо твърде крещящо (като това например). Трябва да се внимава с шарките – някои оптически разширяват фигурата и това не благоприятства самочувствието. Поне на мен не ми действа мотивиращо. :)


Кои са вашите любими марки за спорт? Какво търсите в един спортен екип?  


Ето няколко приятни и мотивиращи спортни онлайн находки.


 
 

Sportwear stronger set
Sportswear denina martin

Усмивки,
Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *