Лично за мен ароматите са сезонни. Мога да обичам един аромат през лятото и да го мразя през зимата. И обратно. През този зимен сезон любимите ми аромати са много интензивни и пикантни. Днес споделям с вас 3 аромата, за които често получавам комплименти. Всъщност един от тях се състои от два отделни парфюма, така че технически са 4, но тънкостта е, че ги нося само заедно.

OUD ISPAHAN

Christian Dior

Oud Ispahan отваря вратите към дворец с охра стени, изпълнен със завладяващи аромати. Това е безкомпромисен аромат, който подчертава своята дървесна сила с пикантния, решителен характер на роза Дамасцена. Обичам начина, по който съчетава ориенталската си душа с флорална мекота. Има отлична дълготрайност и човек не може да остане незабелязан с него. Освен това, можете да го усетите, дори след като сте взели душ.

Този аромат се предлага в бутилки от 40 ml, 125 ml, 250 ml и 450 ml. Може да го закупите само в бутиците на Dior и онлайн на dior.com, като някои държави са изключени от списъка. България е една от тях, за съжаление.

seasonal fragrance
seasonal fragrance

ECLAT DE TUBEREUSE & ENCENS CÉLESTE

Atelier Cologne

Atelier Cologne е френска нишова парфюмерия. Марката е вдъхновена от постоянно променящата се природа на нашите души, емоции и поезията на живота. Наскоро открих два от техните аромати от колекцията Rare Collection, които ме впечатлиха по отделно, но истински много в комбинация. Така се получава наистина впечатляващ аромат.

Encens Céleste е дървесен, пикантен и топъл. Бергамотът от Калабрия носи свежест и ни разкрива ефирните аспекти на тамяна.

Eclat de Tubereuse е дързък и сияен парфюм. Наричат ​​туберозата „Кралицата на нощта”. Нотките на този дървесно-флорален аромат включват кардамон, тубероза и сандалово дърво.

Ароматите Atelier Cologne се предлагат в 30ml и 100ml.

seasonal fragrance

MUSC NOBLE

Guerlain

Musc Noble е част от колекцията Les Absolus d’Orient на Guelrain, която се е зародила от търсенето на най-добрите сурови съставки. Този специфичен аромат е хармония от мускус и величествена роза. Никога не съм харесвала розите, когато става дума за аромати, но нещата се промениха и в момента оценявам толкова дълбоко аромата на роза, когато е в интересни ориенталски смеси.

Наричат Musc Noble ароматът на изкушението – вдъхновен от кехлибарените земи, той хвърля светлина върху една от най-мистериозните съставки в парфюмерията: мускусът. Thierry Wasser черпи вдъхновение от пътуванията си и мечтае за Musc Noble. Мистериозен и топъл мускус, обгърнат от похотливия дъх на наситена роза, пикантната нотка на шафрана и кедровото дърво, което тласка аромата към емоционална висота.

Има отличен силаж и дълготрайност и се предлага в бутилка от 125 ml.