Трябва първо да обичаш себе си, преди да обичаш някой друг. Аз лично също бих искалa да вярвам, че ако искаш да бъдеш обичан, трябва да се научиш да обичаш и себе си. Всъщност любовта към себе си е в основата на всичко. И нямам предвид да бъдеш егоист, а да приемаш себе си и да оценяваш човека, който си.

Вдъхновена от концепцията за любовта към себе си и здравословната връзка с вътрешното си Аз, реших, че искам да си поговорим повече по тази тема през февруари – месеца на ЛЮБОВТА. Връзката с вътрешното ни АЗ е в основата на всички други взаимоотношения, които имаме или ще имаме, така че нека се съсредоточим върху любовта към себе си този месец и се вдъхновим да укрепим тази връзка. Ето 10 Self Love практики, които да пробвате този февруари.

Създайте любящи, положителни утвърждения за себе си.

Винаги сме толкова фокусирани върху това, което не харесваме в себе си. Въпреки че самокритичността е добра по отношение на развитието и растежа ни, тя може и по-често е токсична. Затова опитайте да се съсредоточите върху позитивите. В ден, когато сте в добро настроение, напишете на хартия неща, които харесвате в себе си. И дръжте тези утвърждения някъде близо, за да можете да ги виждате всеки ден!

Усмивката е заразна и аз открих за себе си, че е страхотен начин да започна деня, като се погледна в огледалото и се усмихна на собственото си отражение. Опитайте се да правите това всяка сутрин в продължение на седмица или повече и ще забележите промяната в настроението си.

Усмихнете се на себе си.

Погрижете се за ума си.

Често се губим сред хилядите задължения, които трябва да свършим, но опитайте да си отделяте няколко минути пълна тишина всеки ден. Излезте на терасата, вдишайте и издишайте, медитирайте. Освободете се от всички негативни мисли и си кажете колко сте важни.

В днешно време всичко се върти около това как изглеждаме и сякаш наистина се изгубихме в разбирането за това какво е наистина ценно. Вие сте ценни, защото сте ВИЕ, а не заради тялото ви. Вие сте ценни, защото сте забавни, умни, грижовни и т.н. :)

Вашата стойност не е равна на това как изглежда тялото ви

Спрете да се сравнявате.

Това да сравняваме себе си с другите е естествено, но може да бъде и емоционално опасно. Да прегърнем това, което сме, е най-добрата услуга, която можем да си направим. Обичайте се. Обичайте живота си. Не се подхлъзвайте по пързалката на сравенията, защото тя няма да ви отведе на хубаво място.

Възползвайте се от момента и възможностите, които получавате. Доверете се на себе си и не позволявайте на страховете да ви водят. Преследвайте нещата, които искате и обичате.

Приемайте възможностите, които животът ви дава, или създайте свои собствени

Прощавайте си

Всички правим грешки, но трябва да се научим как да си прощаваме. Освободете се от срама и критичността. Не можете да промените нещата и обстоятелствата, но можете да контролирате начина, по който ги възприемате.

Избягвайте токсичните и негативни хора в живота си и се обградете с любящи и грижовни. Те ще ви напомнят колко сте невероятни!

Обградете се с правилните хора

Научете се да казвате „Не“

Това да обичате себе си означава да знаете кое добре за вас и кое не. Трябва да се научите как да приоритизирате себе си и това включва да казвате „не“ на неща и хора, които не са добри за вас.

Винаги има едно място, където се чувствате напълно спокойни, отпуснати, щастливи, позитивни и изпълнени с живот. Отидете там, когато преживявате трудни времена. Или просто си представете, че сте там.

Намерете своето щастливо място