Philips Lumea Prestige Blogger Review

Philips Lumea Prestige Blogger Review

Епилацията винаги е била деликатна тема за мен. Не съм почитател на традиционните епилатори, а лазерната и фотоепилациите винаги са ми изглеждали вредни за здравето. Е, оказа се, че последното е плод единствено на моите предразсъдъци. Или поне що се отнася до фотоепилация в домашни условия.

В един слънчев петъчен ден, заредена с голяма доза скептицизъм, посегнах към кутията на Philips Lumea Prestige – най-новият фотоепилатор от семейството. Не знаех какво да очаквам. Едва преди няколко часа от Philips ми разказаха колко полезен, безопасен и усъвършенстван този уред е. В ръцете си държах най-доброто. Фотоепилатор със SmartSkin сензор, който сам определя степента на импулса.

Уред, който работи и на батерия, и на зарядно.

Удобство, липсващо при всички други фотоепилатори Lumea. Приспособление с общо 4 приставки за различните зони – тяло, лице, подмишници и бикини линия. След като се информирах добре, че фотоепилацията с Lumea e напълно безопасна, когато се спазва механизма, пристъпих към тест и проба. От предпазливост, при първата процедура избрах по-ниска степен (3-та), макар SmartSkin сензорът да препоръча най-високата – 5-та. Оказа се, че

…колкото по-светла е кожата, толкова по-безопасни са високите степени.

Първоначално се стреснах малко, защото не очаквах да усетя топлина, но бързо свикнах. А светлината от фотоимпулсите ми се стори малко силна, затова като цяло избягвам да гледам към нея, макар и да е безопасна за зрението.

Philips Lumea Prestige Blogger Review Philips Lumea Prestige Blogger Review Denina Martin Philips Lumea Prestige Blogger Review

Първите 6 процедури се правят през 2 седмици, а следващите поддържащи такива през около месец – месец и половина. Преди няколко дни проведох 3-тата фотоепилация. От Philips обещават до 92% намаляване на окосмяването след 3 процедури. При мен този процент е 60-70%, тъй като в началото не използвах максималната степен, която уреда ми определи. Друга причина е, че косъмчетата ми са по-светли. Оказва се, колкото по-тъмни са те, толкова по-добър е резултатът. За пример ще дам зоната на подмишниците, където резултатът при мен е най-видим, точно заради плътността на косъмчетата.

Съвет: Изтеглете си смарт приложението на Lumea, което да ви напомня кога предстои процедура. Казвам ви го в качеството си на един прилично разсеян човек, който често забравя разни неща.

Philips Lumea Prestige

И като кратко обобщение мога да кажа, че след около месец и половина използване на фотоепилатора Philips Lumea Prestige,

резултати има и те са видими.

А усещането е на лекота, която ме кара да се чувствам страхотно в собствената си кожа. Интересно ми е какво ли е да бъдеш с напълно гладка кожа… постоянно… Вярвам, че след още месец и половина ще разбера.

IPL treatment effect IPL Treatment with Lumea

Ползвали ли сте фотоепилатор досега? А интересувате ли се от такъв тип епилация? Ако имате въпроси на тема фотоепилация и Lumea, ще се радвам да ги коментираме заедно.  

Усмивки,

Денина ♥

4 comments

Reply

Здравейте! Много приятна и полезна статия! За първи път попадам на блога Ви! Поздравления! Искам да попитам как е най-удачно да се премахнат космите преди процедурите с Philips Lumea – кола маска, бръснене или епилация?

Reply

Здравей, Денина,
и аз до скоро не исках да чуя за каквато и да е форма на фотоепилация, най-малко сама да извършвам процедурата , поради същите причини – страх, притеснение за здравето. Но след като се престраших с горна устна наскоро и се чудя защо толкова време съм загубила с други методи (които са ми причинили и пигментация), отново ровя темата :) Та, въпросът ми е дали след повече от година продължаваш да ползваш уреда и какво би споделила след по-дългата употреба? :) Благодаря!

Reply

Не съм ползвала досега фотоепилатор, но напоследък доста ме заинтригувахте и ти и други момичета, които ги изпробват. До сега залагах на традиционният метод за обезкосмяване. Но има едно голямо неудобство, след кола маска на ръцете, когато косъмчетата започнат да растат, аз се изприщвам болезнено. Първият път стигнах и до инжекции… Интересно ми е с този уред дали една подобна терапия на ръце би била подходяща при моя проблем.

Reply

Привет, Албена! Аз имам подобен проблем, най-вече с епилаторите. С Lumea този неприятен ефект се елиминира при мен. Можеш да се консултираш с д-р Павлова – официалният дерматолог към Philips Lumea. На този линк по-долу ще откриеш бутон „Свържете се с дерматолога“ http://bit.ly/2obF7Xz Тя ще ти даде професионалното си мнение. :) Поздрави и усмивки!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *