Sofia to London with Wizzair

Миналата седмица предприехме кратко пътуване до Англия с нашия партньор WizzAir. Прекарахме уикенд в Лондон за London Fashion Week. Всичко се случи в последния момент, но хубавото е, че WizzAir имаха по 3 полета на ден и беше лесно да организираме полетите така, че да ни е удобно.

Пристигнахме около 8 часа сутринта в петък. Настанихме се в DoubleTree by Hilton, който препоръчвам за локацията си. Намира се в City of London – финасовият център на града, наоколо има много приятни заведения (Pret e на една ръка разстояние за закуска и кафе, Keepers Kitchen & Bar e страхотно за вечеря и chill out, а в близост е и The Hung Drawn & Quartered Pub като типично английско място) Хотелът е в близост до Tower Hill и на минутка от метро станцията там. Транспортът в Лондон е изключително уреден, но ако изберете хотел в непосредствена близост до метро станция, ще си направите страхотна услуга.

London down town blogger
Walking in London for Fashion week
DoubleTree by Hilton

Почти веднага след настаняването ни излезнахме, за да си припомним усещането по улиците на Лондон. Но едно от най-ключовите неща в списъка ми, бе да отида до основната сграда на London Fashion Week. Имах покани за няколко ревюта, но ги пропуснах, за да отделя повече време за Designer Showrooms. По-долу споделям и защо предпочетох така. За съжаление, имах няколко покани за други ревюта и представяния, които наистина исках да посетя, но направих няколко грешки и ги получих едва вчера. Както се казва, такъв е животът и така е трябвало да стане. :)

What I wore for LFW
Mulberry London store

Този сезон London Fashion Week се проведе под слогана #PositiveFashion, като модата и събитието бе позитивно от няколко гледни точки. Първо, защото този път LFW и British Fashion Council подкрепиха устойчивата мода, промотирайки точно такива дизайнери. Освен това, за първа година акредитацията за медии и блогъри бе изцяло електронна с цел намаляване на ненужните отпадъци. Второ, разнообразието и равноправието бяха окуражавани. Това бе видно от наличието на много чуждестранни дизайнери, включително такива от Гърция, Саудитска Арабия, Корея и други. Бях изненадана, тъй като очаквах да срещна предимно Британски. И не на последно място, занаятите имаха специално място в цялото събитие, давайки възможност на много дизайнери с ръчно изработени колекции да се изявят. Но нещото, с което London Fashion Week се отличи този Септември бе, че нито един дизайнер не позиционира животинска козина в колекциите си. И вярвам, че това е правилната посока, в която модата трябва да върви.

Що се отнася до моя личен опит с това издание на седмицата на модата, стигнах до неочакван и интересен извод. Осъзнах, че ходенето по ревюта не е толкова голямо нещо, колкото си мислех преди. Причината е, че в почти всички случаи то е лишено от комуникация и интеракция. Чакаш на опашка, колкото ти крака държат, после влизаш, гледаш ревю за 10-15 минути и си тръгваш. Не ме разбирайте погрешно, харесвам ревютата, но този път видях каква е разликата с това да посетиш Designer Showrooms, да се срещнеш с дизайнерите, да научиш за идеята и енергията, която са вложили в колекциите си. Толкова по-вдъхновяващо и истинско!

И в този ред на мисли, попаднах на няколко марки, в които видях страхотен потенциал за развитие. Влюбих се в BITE – бранд, базиран в Лондон, въплъщаващ Скандинавската естетика в себе си и залагащ на качествени и естествени материи с доказан екологичен произход. IDEN беше друг интересен бранд с устойчива деним колекция. Или Mashu – съвременни веган чанти, произведени по етичен и устойчив начин. Nita Suri също се превърна в мой фаворит. Виждам следващата it-чанта в колекцията й. А Marina Raphael е друг бранд с обещаващо бъдеще по мое мнение.

Josephine Jones show
Bite at London fashion week
London fashion week show handbags
London Fashion Week handbags showroom

След часове на срещи и разговори се отдадох на града и семейството ми, защото там бяхме тримата с Рон и Александър. През останалото време се разхождахме на любимите ни места, избягвайки туристическите места. Не харесвам Лондон по начина, по който повече хора го познават. Вместо да се редим по опашки, се радвахме на необичайно прекрасното време по улиците на града. Любимите ни места са Notting Hill, Kensington & Mayfair, както City of London, където бяхме отседнали.

Notting Hill London 2018
London fashion week blogger
what I wore for London fashion week
Raulph Lauren New Bond Street

А ако искате да изживеете града за себе си, опитайте се да станете много рано и да излезнете преди „голямата лудница“. Ние направихме точно това в събота. В 8:00 бяхме в района на Oxford street & Bond street, които никога не бяхме виждали толкова празни, тихи и спокойни.  Прекрасно е да изпиеш сутрешното си кафе в такава приятна атмосфера.

Notting Hill walk with my little man
Bentley in Notting Hill
in the name of Beauty
Notting Hill streets
In the name of beauty Bentley
Notting Hill London
Notting Hill gate
London style blogger Denina Martin

Усмивки,

Денина ♥


*Благодаря WizzAir за възможността.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *