Kavala city port Panorama

Преди седмица прекарахме уикенд в Кавала по специалната покана на Seat. Рон, Алекс и аз тръгнахме на кратко пътуване със супер сладката червена Seat Arona, за да разгледаме гръцкия град. Това беше нашият първи път там, затова бяхме любопитни. Беше организирано пътуване с различни представители на медии и тръгнахме без да сме проучвали и без абсолютно никакви очаквания.

Кавала е пристанищен град с дълга история, където има забележителна колекция от римско, византийско и османско наследство.. Той е бил важен център на тютюневата промишленост, но сега Кавала печели голяма част от доходите си от туризма. Природата е дарила района с почти 65 км пясъчни плажове, простиращи се източно и западно от полуостровния Стар град.

Настаниха ни в хотел Lucy. Много приятен хотел, разположен в западната част на града, близо до малък плаж. Разполага с невероятен изглед към морето, чисти стаи и много добра закуска. Определено бих го препоръчала. Ако искате обаче наистина да се поглезите – проверете за Imaret. Най-луксозният хотел в Кавала, който се помещава в сграда с културна и историческа значимост – построена от Мехмед Али Паша през далечната 1817. Абсолютен шедьовър на късната османска архитектура и впечатляващо място в града, където можете поне да се насладите на чаша кафе.

Charming Kavala Greece
Kavala sea view
Denina Martin Alex in Kavala
Charming Kavala old town street

За нас две от най-очарователните места в Кавала са пристанището (обичам пристанищата като цяло), както и самият Стар град. Там се намира и замъкът, от чиято най-висока кула се открива най-красивата 360-градусова гледка на града. Освен това, Старият град предлага разнообразие от очарователни улици с цветни сгради, приятни ресторанти, таверни и кафенета със също толкова красива гледка като например Cafe To Briki.

Charming doors blogger Denina Martin
Old town of Kavala

Едно нещо, което ми направи впечатление, бе изобилието от котки, живеещи по улиците. Интересно е колко котки спокойно си живеят в хармония с местните хора, които се грижат за тях и ги обичат. Всъщност, от моите лични впечатления гърците много обичат котки, кучета и деца – винаги им обръщат специално внимание, което ми се струва наистина мило.

Kavala cat
Gorgeous ladies Kavala
Imaret Hotel Kavala
Seat ladies in Kavala

Що се отнася до плажовете, нашите домакини препоръчаха плажа Батис, който се намира съвсем близо до града, но нямахме време да плажуваме, затова не мога да споделя много впечатления от плажовете. Хубавото е, че през лятото планираме посещение на района и тогава ще мога да споделя повече по темата.

Интересното е, че района около Кавала също предлага различни опции за развлечение. През последния ден от пътуването ни посетихме Nestos Adventure Park. С Рон се пуснахме по Zip Line. Закачиха ни на едно въже и прелетяхме над река Места и обратно. Беше много приятно, зареждащо и никак не страшно.

Denina Martin Seat Bulgaria
Seat Arona Bulgaria

Kavala Marine at night

Споделяйте впечатление от Кавала в коментарите, ако сте ходили там.

Усмивки,

Денина ♥


Специални благодарности на Seat и на община Кавала за поканата!


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


3 comments

Reply

Страхотно градче- била съм много пъти там и гледката по време на залязване на слънцето е вълшебна, а вечер на пристанището… Просто невероятно място 😍 Аз препоръчвам да пробвате някое и друго сладко изкушение от едно от многото захаропластики-та. Имат за всекиго по нещо 😊

Reply

Бяхме за един уикенд преди Коледа с организирана екскурзия. Очарователно средиземноморско градче е Кавала. Бяхме настанени в хотел „Океанис“ точно в центъра. Приятен хотел, закуската беше добра, направи ми впечатление, че киселото мляко на закуска беше като едно време на село – толкова гъсто и вкусно. Като цяло храната е много хубава. Препоръчвам ‘Nemezis“ – кръчма на пристанището с огрооомни порции и ниски цени. Бих искала пак да посетя Кавала някой ден.

Reply

Нели, благодаря ти, че се включи с мнения и впечатления! Ще го запомня и когато ходим пак, ще проверя за тази таверна. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *