my favorite Notino make up
Notino beauty picks

Спомняте ли си годините около 2000-та, когато всички носехме розов грим? Аз да. И не само това – тази грим тенденция от детството е отново актуална. Бледо розови сенки в компанията на деликатен розов руж и разбира се, абсолютният хит на онези години – глосът за устни.

Харесва ми това завръщане на този грим. Нежен е, а и сякаш е минало достатъчно време, за да го възприема отново. Харесва ми и че като цяло придава младежки и свеж вид на лицето. А що се отнася до продуктите, с които го пресъздавам през 2021, те със сигурност са нещо ново за мен. Досега винаги съм смятала, че MAC Cosmetics са подходящи за фотосесии и сценичен грим. Ползвала съм ги само на фотосесии, тъй като гримьорите обичат техните продукти и ги ползват много често. Е, грешала съм. продуктите, които поръчах за този грим се оказаха попадение за ежедневието.


Ето какво използвах, за да постигна този нежен и деликатен грим


КОЖА: Търсех фон-дьо-тен, който е лек, естествен и подходящ по време на бременност тоест няма съставки, които биха могли да навредят. Така в няколко статии попаднах на MAC Cosmetics Studio Face and Body Foundation и реших да пробвам. Наистина лек и като втора кожа. И доста подходящ за сухата ми кожа. Покривността е лека до средна, което го прави идеален за мен, тъй като не обичам т.н. ефект на маска. А освен това, и аз не знам как, но нацелих цвета от раз – N3 ми пасна идеално! И сега съм много щастлива и доволна.

ОЧИ: Що се отнася до очите, прочетох добри ревюта и за MAC Cosmetics In Extreme Dimension 3D Black Lash Mascara и от първо лице мога да кажа, че тази спирала е хубава. Четката разресва и извива, освен че придава обем и плътност. А най-хубавото е, че се отмива много лесно. Не съм голям почитател на водоустойчивите спирали за ежедневието. Що се отнася до сенките, взех MAC Cosmetics Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow в цвят Felt Cute. Много нежно и момичешко розово. Може би с една идея по-светло, отколкото очаквах.

СКУЛИ: Що се отнася до ружа, още от първото нанасяне много ми допадна MAC Cosmetics Glow Play Blush в цвят Cheeky Devil. Придава здрав и свеж вид на лицето, тъй като текстурата му е кремообразна и частиците са наистина фини. Слагам от него и на клепачите, защото така гримът изглежда по-цялостен.

УСТНИ: И не на последно място – глосът за устни. Спомням си как с моите приятелки си слагахме розов глос през 15 минути, защото беше модерно. С носталгия поръчах този MAC Cosmetics Lipglass в цвят Nymphette, защото ми напомни за глосовете от онова време. Розов и перлен. Оказа се добър избор, защото хидратира и има хубав блясък без да лепне твърде много, а в същото време има добра издръжливост. Може би очаквах да е с една идея по-розов на устните, но и така ми хареса.

Бихте ли се върнали към тази грим тенденция от детстовото? Харесвате ли свежия и розов грим за пролетта?

Face and body foundation
beauty products I use
Mac gloss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *