My French console table
My French console table

Аз съм от хората, които обожават да губят време в Pinterest, разглеждайки интериорни вдъхновения. Въпреки че не го смятам за губене на време, защото ми е истинско удоволствие. :) Винаги много съм харесвала снимките на красиви конзолни маси и декорациите около тях. В апартамента ни имаше стена, която беше пракрически неизползваема и затова се възползвах да обособя именно такъв кът там. Отне ми време да го завърша, но следвах някои съвети за декорация на конзолна маса, които ми бяха много полезни. По-долу ги споделям.  

Изберете подходяща и практична конзола.

Доста очевиден съвет, но важен. Конзолната маса трябва да допълва стила в помещението. Например, аз исках да открия такава, която е нито много модерна, нито твърде винтидж. Също така исках да бъде и практична т.е. да има място и за съхранение. За съжаление, моята конзола е изчерпана отдавна, но по-долу съм сложила линкове към подобни, ако и на вас ви харесва. 

Добавете точка на фокус.

За да бъде наистина завършен този кът, е хубаво на стената да се сложи акцент – картина или огледало. Доста време не можех да реша какъв да бъде моя, но най-накрая взех това кръгло огледало, което също е изчерпано. По-долу съм сложила линк към подобни.  

Добавете цветя.

Естетически е много красиво, когато има ваза с цветя или пък саксия с любимо цвете на конзолата или около нея. Аз съм сложила сухи цветя във ваза (тук продават такива).  

Експериментирайте с височини.

Когато става въпрос за декорациите на конзолата, е хубаво да си играете с височините. Например, настолна лампа от едната страна и поднос или табла в средата. Като неписано правило и в зависимост от размера на конзолата е добре да имате не повече от 3 точки на декорация на плоскостта. 

Съхранявайте пейка или табуретка под  конзолата.

Ако имате, разбира се, можете да държите табуретка или малка пейка под конзолата – изглежда стилно и е практично.  

Още някои идеи.

Можете да поставите няколко книги една върху друга на конзолата, за да внесете уют и персонален почерк. Аз лично съм сложила една под вазата. Можете да сложите рамки със снимки на любимите ви хора или пък свещи. Имате много опции, но е важно да пазите визията семпла и изчистена, защото less is more!

My French console table

GET THE LOOK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *