my Madame Coco bedding

В контекста на работата от вкъщи, реших да споделя с вас някои сутрешни ритуали за по-продуктивен ден. Пробвала съм ги през годините и когато следвам тези съвети, се чувствам много по-организирана и продуктивна. Разбира се, няма да ви заблуждавам, че всеки ден ги следвам стриктно, защото всеки ден е различен и изисква индивидуален подход, но когато успявам да правя по-голямата част от тези ритуали, разликата е значителна!


Приготвям си списък със задачи


Записването на задачите, които имам да свърша от предишната вечер, е най-добрата услуга, която мога да си направя за предстоящия ден. Отнема няколко минутки концентрация, но спестява и много излишен стрес. Ценно е, особено за хора като мен, които често забравят разни неща. :)


Ставам рано


Най-продуктивните ми дни са тези, в които ставам рано. Като за мен това означава между 6:00 и 7:00. И всъщност много изследвания показват, че точно това правят успешните хора – стават рано. Още една причина да го правим и ние.


Не бързам


Имам лошия навик да ставам рязко от леглото и се опитвам да се преборя с това, като отделя минутка да се протегна и да вдишам дълбоко въздух. Тогава разликата в настроението ми и мотивацията ми е значителна! След това се наслаждавам на сутрешното си кафе, понякога с приятна музика за фон, а понякога просто слушам птичките навън. Бързането поражда излишен стрес, затова е хубаво съзнателно да забавяме понякога. И тук идва важността на ранното ставане – колкото по-рано, толкова повече време за себе си имам, а това ме зарежда за целия ден.


Раздвижвам се


Най-продуктивните ми дни са тези, в които правя умерена сутрешна тренировка. По-добре и от кафето е, защото цял ден се чувствам пълна с енергия.


Отделям време за грижа за себе си


И след тренировката идва времето за мен – душ и бърза бюти рутина. Човек се чувства много по-уверен, когато се е погрижил за себе си, а увереността оказва влияние и на продуктивността.
Не пропускам закуска


Не винаги, разбира се. Случва се и да пропускам, но закуската е най-важното хранене за деня и се старая да съм редовна с него.


Какви са вашите сутрешни ритуали за по-продуктивен ден?

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *