Наскоро, покрай моя позната, попаднах на книгите-дневници „Бабо, разкажи ни!“ и „Дядо, разкажи ни!“. Те са вдъхновение на едно прекрасно и артистично семейство, когато стават баба и дядо. През поколенията искат да предадат и разкажат спомените на родословието им, за да не се прекъсва връзката между поколенията, въпреки възрастовата разлика, разстоянията и времената, които ни разделят. Затова създават тези дневници, където спомените оживяват.

Книгите „Разкажи ни“ са създадени, за да обединят интересните събития от живота на роднините ни, които всеки потомък би искал да научи, и те да останат за поколенията напред. В тях има въпроси като насока подобно на лексикон. „Разкажи ни“ ще провокира бабите и дядовците да си спомнят много подробности от своя живот и може би разказвайки ги в книгата, отново да ги съпреживеят. Но най-хибавото е, че те ще бъдат забавно и увлекателно четиво за децата и внуците, равняващо се на уникална ценност и истинско съкровище за следващите поколения.

Книгите-дневници са смислен и сантиментален подарък, който може да подарите на своите близки с и без повод, но на който всички ще се радват с годините. :)

Денина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *