Ocean friendly sun care
Notino favorte sun care products

Знаете как, когато отидете на плажа рано сутрин, водата е кристално чиста. И е толкова красиво! След това хората започват да се тълпят и до обяд водата придобива един мазен филтър на повърхността. Това се дължи на всички слънцезащитни продукти, с които се мажем непрестанно. За съжаление, голяма част от техния състав е пълен с вредни съставки. Съставки, които влияят негативно на нашите океани и са свързани с нарушаването цялостта на кораловите рифове. Тази година исках да намеря качествени слънцезащитни продукти, подходящи не само за цялото семейство, но и за океаните и моретата. Така открих линията WaterLover на Biothermслънцезащита, която не вреди на морската среда.

Summer sun care from Biotherm
Waterlover sun mist 30

Линията Biotherm Waterlover е разработена с повишена степен на биоразградимост и намаляване на вредата върху водата. Всяка разработвана формула се тества за влияние върху организми и в сладководни, и в морски води. Слънцезащитните филтри на Biotherm WaterLover са тествани и доказано не въздействат върху коралите, дори и в изключително високи концентрации. Освен това, опаковките също са разработени с мисъл за околната среда и са рециклируеми.

Формулите на WaterLover не съдържат парабени и са подходящи за чувствителни кожи, включително и деца. Формулирани са с лечебен Life Plankton™ и витамин Е, които правят кожата по-красива и здрава. Могат да се използват, както за лице, така и за тяло и се предлагат в различни SPF варианти. Също така, има избор от две текстури – WaterLover мляко, което се абсорбира много лесно, хидратира кожата, без да оставя бели следи; и WaterLover мъгла спрей, която е изключително лесна за нанасяне. Аз лично взех млякото в 50SPF (използвам го за лицето си и за Александър) и мъглата в 30SPF (за мен и Рон, тъй като харесваме текстурата и предпочитаме средновисок фактор за тяло).

SPF50 waterlover sun milk
SPF50 waterlover sun milk

След като една цяла ваканция мина в компанията на Biotherm WaterLover, мога да кажа, че съм наистина доволна от серията. И мисълта, че съм използвала слънцезащита, която не вреди на морската среда, ме прави още по-щастлива. А имайки предвид, че скоро слънцезащитни продукти с вредно влияние върху океаните и живота в тях ще бъдат забранени на места като Мексико, Хаваи и Палау, е хубаво и самите ние да се замислим в тази насока. В крайна сметка, ако нещо не е добро за морските организми, защо си мислим, че е добро за нас? 

Слънце и усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *