Blogger Milan fashion week Denina Milan fashion week


Location: Milan, Italy

Имах мечта да отида на седмица на модата, но никога не правех нищо по въпроса. Благодарна съм на MDL Group, че изпълниха моята мечта. Tози септември с Рон стегнахме куфара и летяхме до Италия за седмицата на модата в Милано, за да бъдем техни Fashion Insiders. 


Bar Duomo Milan Ready for Milan fashion week


Денят с модните събития започна с чаша италианско кафе и гледка към площад Дуомо и “дантелената” катедрала. Продължихме с дълги разходки из емблематичните милански места и улици. С Рон си обещахме да не бързаме и да бъдем всичко друго, но не и туристи. Обещахме си да превърнем Милано в емоционално изживяване. Да се почувстваме като италианци и да бъдем част от този кипящ градски живот. И успяхме. Вероятно затова толкова ни хареса.


Cafe americano Milan Getting ready for Milan fashion week Bar Duomo Milan Italy Milan Duomo fashion week Galleria Vittorio-Emanuele during fashion week Galleria Vittorio Emanuele via Brera fashion week Lanvin Fashion week Tory Burch fashion week via Brera


Тъй като много от нещата се случиха в последната минута, успях да отида на едно ревю и едно представяне. Изживях две, колкото общи, толкова и различни емоции. В ранния следобяд се отправих към представянето на една от най-любимите ми марки.

Представянето на Furla

Когато разбрах, че имам покана за представянето на Furla, не можех да се побера в кожата си от щастие. Не казах на никой освен на Рон, защото ми се струваше твърде хубаво. Не вярвах, че ще се случи, докато не се озовах на Via Brera в двора на Palazzo Cusani, където бе събитието Furla Magic Tales.


Best of Furla Milan fashion week furla


Презентацията разкри една колекция с изцяло нова концепция. Нови тъкани и техники, които въплъщават италианското майсторство и дават възможност за персонализиране на стила. И за да подчертаят уникалността на всяка жена, новите дизайни на Furla са в цели 52 варианта за всяка седмица от годината. Общото между всички тях? Цветове, сякаш вдъхновени от природата – балансирани и много естествени нюанси. Тук споделям и моделите, които ми харесаха най-много. Нямам търпение MDL Group да пуснат новата колекция на Furla през пролетта. :)


Furla bags Furlas Furla fashion week Furla presents Furla Milan fashion week Furla Milan


Почти веднага след представянето на Furla, се отправих и към второто модно събитие на деня…

Ревюто на Moschino

Истината е, че Moschino не е бранд, който съответства на личния ми стил. Той е смел, закачлив и funky. Със сигурност харесвам чантите и обувките (тези боти и тази чанта са божествени). Но да се върнем на предстоящата колекция Пролет/Лято 2018, която видях на седмицата на модата в Милано.

Изживяването да гледам на живо творческата интерпретация на Джеръми Скот беше страхотно. Това е истинско изкуство – динамично, случващо се пред очите ти и излизащо от всякакви стереотипи. Толкова, че Джиджи Хадид закри шоуто като букет цветя. Да, пролетта винаги е флорална, но тази на Джеръми определено се отличи. За пореден път той скандализира света на модата със своите смели решения.

В най-общ план ревюто на Moschino бих определила като “Малкото пони, което среща рок шик момичето в една пъстра цветарница на фона на мистериозно приказна и дори драматична музика.” За да разберете какво имам предвид, можете да разгледате галерия с моментите от вечерта тук.


Muschino review Muschino review Milan


Когато ревюто приключи и излезнах от залата, бях изпълнена с толкова емоции от изминалия ден. В главата ми подскачаха всякакви мисли за това колко огромна е модната индустрия, как се случват реално нещата и свободата да бъдеш себе си. Чувствах се част от нещо значимо и мащабно. Чувствах се влюбена в един град, който години наред отричах.


Чанта – Furla

Пола – H&M (разпродадена, подобнa тук, тук и тук)

Риза – Mango (подобни модели тук и тук)

Кадифени сандали – актуални за сезона кадифени модели тук, тук и тук

Колан – подобен тук и тук

Очила – Parfois (Харесвам и тези)


Усмивки,

Денина  ♥