Denina Martin conscious exclusive

Тази черна дантелена рокля не е обикновена. Да, изключително красива е, но е и революционна в природосъобразно отношение.

Това е рокля с история. Рокля, която разказва историята на рибарски мрежи, които някога са се носили из океана и са ставали свидетели на неговите дълбоки тайни. Тя е направена от иновативния материал ECONYL® – тъкан, която представлява 100% регенерирани найлонови влакна, получени от рециклиране на стари рибарски мрежи и други найлонови отпадъци. Нишката е изтъкана до получаване на материя, подобна на полиестер – в случая, много фина мрежа, върху която е апликирана дантела от органичен памук. Седмото издание на H&M Conscious Exclusive e първият път, в който марката използва ECONYL® в стремежа си да го популяризира и направи по-достъпен до хората. И е невероятно, защото нещо толкова красиво и изискано като тази рокля е създадено от океански отпадък.

(Вижте другата ми любима рокля от колекцията тук.)

HM black lace dress Denina Martin
Black lace dress H&M conscious exclusive 2018
H&M Denina Martin exclusive collection

И не само това. Творческият екип зад колекцията е решил да използва рециклирано сребро за създаването на нежни бижута, вдъхновени от осветителния декор в къщата на Карин и Карл Ларсън. Среброто е добито от надземни източници и промишлен скрап като стари свещници, прибори от стерлингово сребро, монети и стари бижута. Така те създават не просто бижута, а такива, които разказват историята за светлината в тъмните нощи на един дом на творци.  Бижутата ще се предлагат ексклузивно само онлайн.

H&M conscious exclusive black lace dress
H&M conscious exlusive 2018

Колекцията H&M Conscious Exclusive определено вдъхновява с начина, по който изглежда, но стига и отвъд това. Тя вдъхновява най-вече с това, че е създадена от вече никому ненужни материали и въпреки това е невероятно красива.

За пореден път H&M доказва, че модата може да е устойчива по много различни начини. Дантела от рибарски мрежи. Бижута от стари свещници. Коприна без пестициди. Въобще органично отгледани естествени материи. Все начини, които служат за  пример на модната индустрия, че една рокля може да е повече от рокля. Тя може да е рокля с история. Че едни бижута могат да са повече от бижута. Могат да са бижута с история.

Use. Re-use. Create a story. 

A dress with a story
HM-conscious-exclusive-blogger-2018

Рокля – H&M Conscious Exclusive

Бижута – H&M Conscious Exclusive

Чанта – H&M

Сандали – H&M


Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с H&M. Всички мнения са мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *