Aven-Beauty-Products-Review-Denina-Martin-4 Aven-Beauty-Products-Review-Denina-Martin-3 Aven-Beauty-Products-Review-Denina-Martin-1

Някои хора се затрудняват с определянето на техния тип кожа, което е първото и най-важно нещо при избора на козметика (направете си този тест тук, за да опредилите вашата). Тъй като околната среда е значително замърсена и агресивна, повечето от нас са склонни да имат чувствителна кожа. Аз самата съм една от тях, макар и не в особено изразена степен.

Чувствителната кожа е състояние, при което кожата се обрива, напуква и изсушава лесно поради външни и вътрешни фактори. Но как и защо се случва това?  Кожата се нуждае от защитен слой, който да я пази. За да функционира правилно, той трябва да достатъчно хидратиран. Някои от най-големите неприятели на този защитен слой са климатичните системи, централното отополение, излагането на химикали и замърсяването, студеното време и прекаляването със слънцето. Фактори, с които се сблъскваме в ежедневието си.

Едно добро решение на проблема с чувствителната кожа е термалната изворна вода. Дерматологично доказано е, че тя облекчава, омекотява, успокоява и обогатява кожата с богат набор от полезни минерали.  Подходяща е за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната. Марка, която използва термална вода и бих препоръчала тук, е Avené. Използвам продуктите й още от гимназията и съм останала лоялен потребител на качеството, което предлага. Съвсем скоро имах щастието и да изпробвам два от най-новите продукта на Avené – лекият хидратант за перфектен тен и душ гел нежност. Ето и моите впечатления.

Avené Hydrance Optimale Skin Tone Perfector (хидратант за перфектен тен) е наистина хидратиращ продукт с лека текстура, която деликатно балансира цвета на кожата. Минералните пигменти в него корегират малките недостатъци, а най-хубавото е, че не дразни кожата. Оставя я мека и спокойна. Усеща се като лек защитен слой, който предпазва кожата точно от тези вредители, които споменах по-горе. Включва в себе си и 30-ти слънцезащитен фактор! Единственото нещо, което бих посъветвала да имате предвид, е цветът на пигмента. Той трябва наистина добре да съвпада с цвета на вашата кожа.

The Avené Gentle Shower Gel (душ гел нежност) е нежно ароматизиран пенлив гел с овлажняващ ефект. Може да се използва както за тяло, така и за лице. В последния случай, бих отбелязала, че съм също много доволна. За да направя почистването по-дълбоко, използвах моята гъба Konjac, обогатена с розова глина (повече за нея ще прочетете тук). Резултатът е мека, нежна и спокойна кожа на лицето. Това се превърна в една ежеднавна и изключително добра комбинация за мен и моите нужди.

Denina Martin testing the The Avené Gentle Shower Gel

А вие определяте ли кожата си като чувствителна? Какво е вашето решение на проблема с чувствителната кожа? 

Усмивки,

Денина ♥

Благодаря на Avené за възможността да тествам тези продукти!

Shop the Post

One comment

Reply

Hey there! This is my first visit to your blog!
We are a group of volunteers and starting a new project in a community
in the same niche. Your blog provided us valuable information to
work on. You have done a extraordinary job!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *