Home project living room style
Denina Martin Domko project

С Рон започнахме годината с ремонт. Стартирахме нещо, което условно нарекохме „Проект моя дом“, а аз споделях пътя към завършването на всекидневната стая в Instagram – дори се допитвах до вас за някои неща. Днес споделям финалната визия на помещението, както и защо взехме точно тези решения при обзавеждането. Имайте предвид, че част от мебелите бяха вече в жилището и нямам информация от къде са били  закупени.

Home project living room with Donko

БОЯТА ПО СТЕНИТЕ


С Рон пребоядисахме стаята още в самото начало. Купихме от боите на Benjamin Moore с покритие egg shell. Определено препоръчвам, защото се чисти изключително лесно без да се сваля част от боята. От към цветове, също имат страхотни земни нюанси. Толкова много, че дори е трудно да избереш. Ние взехме Linen White –  светъл, нежен и слънчев нюанс, който внася топлина в стаята.


ПОДОВАТА НАСТИЛКА


Любимата ми част. Първоначално, подът беше в индустриален стил. Никак не ни харесваше, защото не се връзваше с нищо. Нито с нашето виждане за домашен интериор. Затова първата ни цел бе да намерим подходящ заместител, който да внесе топлина и уют в помещението. И намерихме идеалния в Домко – ламинат Egger с шарка тип рибена кост. Принтът му придаде на стаята лек винтидж и класически привкус, както и създаде оптическата илюзия, че всекидневната стая е по-голяма. Много се радвам, че избрахме него, защото е по-раздвижен и интересен от класическия ламинат.

Living room Bulgarian blogger Denina Martin
Home project livung room blogger style

КИЛИМЪТ


Килимите са трудни за чистене, но нищо не внася толкова уют, колкото един хубав килим. Тук решихме да сме смели, като изберем бял. Смелост е, когато имаш палаво дете. Но много харесах геометричния десен, който контрастира на геометрията на подовата настилка. Силно симпатизирам на тази игра на принтове, защото изглежда разчупено. А най-хубавото е, че този килим MIKA изглежда скъп, но всъщност е на съвсем прилична цена.


СМЕЛИТЕ ЦВЕТОВЕ


Мрачните дни са много трудни в емоционален план. А зимата в София винаги ни се вижда дълга, сива и безцветна. Затова искахме да преборим това с цветове в интериора на всекидневната стая. Започнахме още през 2017-та, когато взехме този розов диван за квартирата. Още тогава усетих разликата от това да имам хубав и позитивен цвят около себе си.

Разбира се, когато се преместихме, си взехме дивана с нас. Повечето хора ни съветваха да вземем светли завеси или пердета, което със сигурност би изглеждало много добре. Но ние решихме, че искаме да внесем повече цвят и да сме по-смели. Избрахме плюшен и матов плат в плътен синьо-зелен цвят – също от Домко. Плюшените материи продължават да бъдат много актуални, така че не се колебайте, ако имате желание да внесете повече плюш в интериора си. След това с Рон взехме мерки и от магазина ни ги ушиха така, както искахме. Поръчахме да ни зашият и няколко възглавнички, за да добавим и друг акцент от този плат към декора.

Паркет Домко the Egger herringbone laminate
Проект моя дом Домко
Domko interior ideas

ОСВЕТЛЕНИЕТО


Осветителните тела са много важни, когато става въпрос за добавяне на характер в едно помещение. Като човек, силно привлечен от златните нюанси, знаех, че искам осветлението да се впише в това мое предпочитание. В кухнята сложихме моя любим полилей от въже и златисти детайли – също от Домко. Вписа се идеално предвид визията на кухнята, чийто стени имитират дърво. За хола взехме също златист лампион – той е от Икеа.

По отношение на холната част (за съжаление на снимките не се вижда), Рон инсталира вентилатор още миналото лято. Не е мой любимец, но пък определено видях доста ползи от наличието му в горещите дни, така че не се оплаквам. :) Поръчахме го от eBay.


ДЕТАЙЛИТЕ


Веднага щом получихме общата визия на стаята, трябваше да изберем и допълващи аксесоари, които да я направят по-приветлива. Избрахме още възглавнички и меко одеяло, които да се вържат с килима и мебелите. И цветя, разбира се! Взехме изкуствени, за да държим свежия вид на стаята целогодишно. Много хора са скептични по отношение на тях, но истината е, че вече има много добри изкуствени цветя, които силно приличат на естествени.

За кухнята превърнахме нещо, което беше описано като свещник или фенер, във ваза. Въжето много добре пасна с лампата над кухненския плот. Допълнихме с 3 изкуствени хортензии. Взехме си и плетени кръгли постелки от Икеа, за да декорираме плота.

А да! Все още чакам Рон да започне да рисува картината, която ми обеща! Искам да заместя тези малки рамки зад дивана с голяма картина, но нямам успех засега. Разбира се, няма да се предам. Рано или късно ще я нарисува. :)

Home project living room Domko
Domko home project

ФИНАЛНИ ДУМИ


Все още имаме довършителни неща по стаята, включително това да сложим златисти дръжки в кухнята и по другите мебели за съхранение в стаята. Не успявам да открия в България такива, които да ми харесват. Ако знаете място, моля споделете. :) Но като цяло вече постигнахме общата визия на помещението. Надяваме се да ви вдъхновим да добавите повече цвят и принтове в домовете си.

Усмивки,

Денина ♥


*Публикация с любезната подкрепа на Домко. 


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


9 comments

Reply

Здравейте Денина,
дневната Ви е много красива. Може ли да споделите от къде сте купили дивана и фотьола, и коя фирма производител?
Благодаря Ви предварително!

Reply

Здравейте! Благодаря! И двете се поръчвани от Vivre, но преди почти 2 години.

Reply

Здравейте много ми харесаха масичките. Бихте ли споделили от къде са? Благодаря

Reply

Здравейте, от Vivre са, но доста отдавна съм ги купувала. Проверете – може да ги има или поне подобни. :)

Reply

Здравейте, масичката за хола много ми хареса от къде е?

Reply

Здравейте! Дневната Ви е прекрасна! И кухнята също много ми допада! Моля Ви, бихте ли споделили от къде е кухнята Ви? :)

Reply

Здравейте! Благодаря за комплимента! :) За съжаление, не знам от къде е поръчвана, тъй като тя беше направена преди да се нанесем тоест не от нас. :)

Reply

Здравей Денина,
От къде се снабдявате с качествени изкуствени цветя?

Reply

Привет, Ели! Част от изкуствените ни цветя са от Domko, а друга част от Ikea. Преди съм купувала от Джъмбо, но те определено не се класират в категория качествени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *