Beauty blogger Denina Martin

Продуктовата категория, с която винаги съм срещала проблеми, е почистващите продукти и по-конкретно тези, които премахват следите от грим. Години наред използвах мицеларна вода, докато не осъзнах, че тя е причината кожата ми да е толкова суха. Пробвах и с други, които пък не премахваха грима толкова добре, но наскоро пробвах този почистващ балсам и го обикнах. Казва се the Moringa Cleansing Balm с почистваща кърпа от Emma Hardie.

Продуктът има текстура на балсам и е пълен с висококачествени, щадящи кожата и мощни съставки, събрани от естествения свят. Подходящ е за всички типове кожа, включително много суха като моята. Предлага се със специална микрофибърна кърпа, която се използва за премахване на продукта и следите от грим по лицето. А това спестява от памучни тампончета и мокри кърпички. И това всъщност е нещо, което наистина ценя, защото преди изпитвах вина от памучните тампони и мокри кърпички, които всяка вечер отиват в боклука. Много по-устойчиво е да имам кърпа за многократна употреба, която да върши същата работа.


Как работи почистващия балсам?


Взимам с пръст от балсама количество, колкото лешник и започвам да масажирам лицето си, включително зоната на очите, за да премахна спиралата за мигли. След като масажирам добре лицето си, понякога повтарям масажа с влажни ръце. Не е задължителна стъпка, но усещам, че прави почистването още по-дълбоко. След това навлажнявам микрофибърната кърпа и нежно с еднопосочни навън движения премахвам грима и замърсяванията.

Това е може би първият продукт за почистване, с който не се налага да поватрям. Почиства наистина добре от първия път и след това кожата ми се усеща балансирана – нито суха, нито мазна.

Emma Hardle beauty favorites
Emma Hardle beauty

А какви са плюсовете от кърпата?


Смятам, че е много добра идея да премахвам грима си с микрофибърна кърпа за многократна употреба. Определено е по-устойчиво – намалява отпадъците от мокри кърпи и тампончета в следствие на ежедневното почистване на лицето. А и самата кърпа се изпира лесно. Може би бих се запасила с няколко такива, за да съм по-гъвкава с почистването им.

По отношение на плюсовете за кожата, микрофибърната кърпа е нежна към лицето и играе ролята на нежен пилинг, което също много ми харесва.

Favorite-beauty routine
Beauty favorites

Повече за Emma Hardie


Emma Hardie е марка, която е нова за мен, въпреки факта, че е на пазара от 10 години вече. Основателят на марката – Ема Харди, е признат козметик и пионер в естественото заздравяване и подмладяване на кожата във Великобритания. Линията й за грижа за кожата се гордее с натурални, cruelty-free продукти, като се избягват чувствителните за кожата съставки и се използват естествени растителни продукти, за да  изглежда кожата по-млада, естествено.

Без парабени, SLS, синтетични оцветители и аромати, вазелин или минерални масла. С натурални ботанически съставки. Не се тества на животни. Всъщност продуктите са веган. Само този почистващ балсам съдържа пчелен восък в състава си.

Много бих искала да пробвам и Brilliance Facial Oil, защото обожавам масла за кожата си и този продукт звучи интригуващо!


Какви почистващи продукти ще ми препоръчате вие?

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ