Notino massaging products
Denina Martin using notino stone roller for face

Още от древността жените са използвали полускъпоценни камъни в грижата за красотата си. Днес ще ви ракажа за различните видове и приложения, както и как да ги използвате.


ПОЛЗИТЕ ОТ ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ В ГРИЖАТА ЗА КРАСОТАТА


Масажът с полускъпоценни камъни може да облекчи напрежението в мускулите, да тонизира и подобри тена, да задвижи лимфата, извеждайки токсините. Последното води и до подобрен контур на лицето. Освен това, продуктите проникват по-дълбоко и действието им се засилва чрез масажа, включително и това на любимата маска за лице или маска за очи. Смята се, че естествените камъни имат и различни положителни духовни ефекти.


КАК ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ


Има три популярни начина да използвате полускъпоценни камъни в грижата за красотата. Единият е с масажно валяче (face roller). Движенията с него са винаги в посока нагоре и навън от лицето. Единствено покрай лимфата (областта пред ушите по дължина към шията) движенията са в посока надолу с цел отвеждане на излишните течности от лицето и токсините.

Другият е камък със специална форма, наречен Gua Sha, Използван е в древната китайска медицина и подобрява циркулацията на кръвта и напрежението в зоните на лицето чрез деликатни „остъргващи“ движения в посока нагоре и навън. Често използвам Gua Sha в комбинация с натурални масла.

Третият начин да използвате полускъпоценни камъни в грижата за красотата е чрез терапевтична Chi маска. Използва се за релаксация и премахване на подпухналостта след сън в областта на очите. Бих казала, че е повече лукс за работещата жена, тъй като изисква оставяне в легнало положение сутрин в рамките на 10-15 минути, но пък е чудесна идея при медитация!

*Полускъпоценните камъни подлежат на затопляне в топла вода или изстудяване в камера/хладилник в зависимост от търсения ефект. 


КАК ДА ИЗБЕРЕМ МАСАЖНО ВАЛЯЧЕ


Какъв да бъде масажният валяк за лице е въпрос на избор, но е важно да сте сигурни, че е от истински полускъпоценни камъни. Често нефритът, например, има имитации, които нямат неговите ползи. Вижте различните видове по-долу:

Luxurious Jade Crystal Roller 
Luxurious Rose Quartz Roller 

Масажно валяче от нефрит

Нефритът е естествено студен камък, който се затопля естествено при търкаляне. Затопленият нефрит излъчва далечни инфрачервени лъчи, които проникват в тялото на дълбочина 5,5 – 6 инча. Далечната инфрачервена светлина е напълно безопасна и не причинява слънчево изгаряне или увреждане на кожата. Ние усещаме този тип светлина върху кожата си, но я възприемаме като топлина. Известно е, че нефритът произвежда отрицателни йони, които подобрятват клетъчния метаболизъм. Освен това може да помогне за противодействие на електромагнитното излъчване от устройства като компютри, мобилни телефони и микровълни.

 

Масажно валяче от розов кварц

Древните египтяни вярвали, че кристалите от розов кварц имат свойства против стареене. Казват, че богинята Изида събирала кристали от розов кварц край река Нил и ги използвала, за да поддържа кожата й чиста и без бръчки. Тези красиви нежни розови кристали са известни със своите вибрации, които лекуват сърцето от чувствата на изгубена любов, гняв, негодувание и ревност. Смята се, че розовият кварц също намалява стреса, повишава самочувствието, възстановява увереността и балансира емоциите. Кристалът е пълен с минерали (включително магнезий, желязо и кислород), които помагат за намаляване на възпалението и подпомагат обновяването на кожните клетки.


 
Extravagant Black Obsidian Roller 
 

 

Масажно валяче от черен обсидиан

Черен обсидиан е камък, роден от лава. Това е защитен камък, който предпазва от негативна енергия. Той ще противодейства на всички отрицателни енергии, които засягат кожата и ума ни. Засилва и състраданието към себе си и другите. Може да бъде полезен и балансиращ за тези, които са склонни да реагират емоционално.

 


Classy White Opal Roller 
Clear Quartz Roller 

Масажно валяче от бял опал 

Белият опал се свързва с оптимизъм, късмет и ентусиазъм. Чудесен камък за повишаване на увереността и самочувствието. Вярва се, че помага за постигане на пълния потенциал в личен и професионален план.

 

Масажно валяче от чист кварц 

Чистият кварц е най-универсалният камък. Има лечебни и успокояващи кожата свойства. Има високо съдържание на силиций, който е важен за здравето на кожата минерал.


Denina Martin stone mask for beautiful face
Denina Martin massaging secret

ПОВЕЧЕ ЗА CHI МАСКАТА и GUA SHA


Jade Chi Therapy Mask 
Gua Sha Tool  

Терапевтична маска Chi от нефрит

Прохладата и тежестта на нефрита помага за облекчаване на проблеми със синусите, затваря порите и намалява подпухналостта и бръчките. Маската е чудесна при медитация, а нефритът помага за успокояване на душата и носи дълбок релакс и спокойствие.

 

Терапевтичен камък Gua Sha от нефрит

Гуа Ша се отнася до древна техника за масажиране на лицето със „стържещи“ движения. Това изглажда бръчиците, подобрява тонуса и текстурата на кожата, както и контура на лицето. Ще изсветли тена и детоксикира. Твърди се, че намалява появата на зачервяване и пъпчици.


*Халат – Paramidonna.


Имате ли опит с полускъпоценните камъни? Какви използвате и как?

Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ