Denina Martin Malaga Spanish style
Victoria handmade basket

Голям почитател съм на плетените чанти и наскоро добавих нова към гардероба си. Това е красивата винтидж кошница от Victoria Handmade, която е изработена ръчно в Португалия. Тя се съчетава изключително лесно с много цветове и определено бързо се превърна в плетената чанта, която ще нося цяло лято.

Malaga blogger wearing neutrals
Handmade Victoria bag

Наистина харесвам, когато зад една дреха или аксесоар има история. Така сякаш се добавя стойност и индивидуалност, а това е точно случаят с тази чанта. Тя е изработена от жени за жени, част от малък семеен бизнес в Португалия. Традиция, която продължава от 1952 г. и обединява 3 поколения.

Можете ли да си представите, че жените, които стоят зад Victoria Handmade, всъщност участват в целия процес още от рязането и събирането на тръстиката? Изсушават я под слънцето, докато се получи светъл цвят, който позволява да бъде боядисван. После смарят тръстиката, за да я изчистят, избират стрък по стрък, за да отсеят най-добрите, боядисват ги, а след това тъкат, шият и т.н. Всички парчета кожа също се правят на ръка. В крайна сметка създаването на една чанта отнема от 6 до 8 часа работа! Това е наистина впечатляващо и вдъхновяващо, защото освен, че всяка чанта изглежда прекрасно, тя носи и енергията на тези положителни жени-творци. ♥

Denina Martin Malaga style
Denina Martin spanish look
Victoria Vintage Basket

Та, ако си падате по съвременните занаяти и ръчно изработените неща, които са модерни, но все пак вечни, или просто харесвате Португалия, разгледайте Victoria Handmade. Аз самата се радвам много, че цяло лято ще нося в ръката си частица от тази държава. Е, разбира се, бих се радвала още повече и да я посетя. Дано! Естествено, няма да познаете коя чанта бих взела със себе си. :)

Malaga style blogger
Victoria handmade bag
Villa La Lacaranda

Тениска – MANGO (Харесвам и тази)

Панталони – NA-KD

Чанта – Victoria Handmade

Обувки – Ingiliz 

Шал – H&M Studio SS16 (Подобен тук)


Усмивки,

Денина ♥


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ