Denina Martin home made pancakes

Имаме семейна традиция да си правим и хапваме палачинки през уикенда. Дълго време използвахме обикновен тиган, но наскоро се сдобихме с този уред за палачинки WMF. Палачинките стават още по-лесно с него. Дори синът ни се включва в процеса на приготвяне. Ще споделя повече за него, както и за рецептата за любимите на всички у дома палачинки.

WMF Lono Crêperie е чудесен за приготвяне, както на сладки, така и на солени палачинки. Разполага с подвижна, подходяща за съдомиялна машина, плоскост за палачинки с незалепващо покритие и ръб за защита от преливане. Настройката на температурата е регулируема. Освен това идва с практични аксесоари, които правят процеса на приготвяне на палачинки много по-лесен.

По-долу споделям съставките, които използваме за палачинките, които всички у дома обичат. Предпочитаме киселото мляко пред обикновеното мляко, защото придава на палачинките деликатен кисел вкус. Интересното е, че това е трик, който откраднахме от баща ми и вече приготвяме палачинките си само с кисело мляко.

НАШАТА ЛЮБИМА РЕЦЕПТА ЗА ПАЛАЧИНКИ

Съставки

3 яйца

200-250g брашно

400g кисело мляко

Щипка хималайска сол

Няколко капки ванилова есенция

Масло за намазване на готовите палачинки

Инструкции

Смесваме съставките в кана – блендер. На предварително загрятата плоча на WMF Lono Creperie изливаме един черпак и разстиламе с приспособлението от комплекта. След като палачинката е готова и от двете страни, поставаме в чиния и намазваме с малко масло. След това поставяме отгоре нова палачинка и намазваме и нея с още малко масло. Накрая всички палачинки са меки и много вкусни.

Обичаме да ги хапваме с чист мед или здравословен шоколад с горски плодове. :)

Home made pancakes with Wmf
Tasty Pancakes by Denina martin and wmf
Good Old-Fashioned Pancakes
Home made pancakes wmf