В предишен пост съм повдигала темата за разликите в слънцезащитата и най-вече между минералните и химичните филтри. С времето обогатявам собствените си познания по темата и на едно събитие на Biologique Recherche научих някои нови за мен и интересни основни принципи при слънцезащитата. По-надолу ще откриете компилация от това, което знам до тук.


КОЖАТА ИМА СЛЪНЧЕВ КАПАЦИТЕТ


Меланоцитите са тези, които пазят клетката от вредните лъчи, като с годините техния синтез намалява и дори спира. Съответно, тогава започват да се проявяват сериозните последици за кожата ни.


СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА Е 365 ДНИ В ГОДИНАТА


Ако искаме млада, чиста и здрава кожа по-дълго, без пигментни петна, правилото е „Слънцезащита се използва 365 дни в годината.“ Никога няма да забравя тези думи на Яна – главният трейнър на Biologique Recherche. От тогава стриктно спазвам това, без значение дали навън е слънчево или не.


МИНЕРАЛНАТА СЛЪНЦЕЗАЩИТА Е ПО-ДОБРИЯТ ИЗБОР


Повдигала съм тази тема, но минералната слънцезащита е по-добрият избор, защото тя създава филтър върху кожата, който отразява вредните лъчи. Химичните филтри от своя страна действат, навлизайки в кожата и преобразувайки U.V. лъчите в енергия. Изследвания сочат обаче, че химичните филтри навлизат в кръвта и могат да доведат до хормонални смущения.


МИНЕРАЛНИТЕ ФИЛТРИ ДЕЙСТВАТ ВЕДНАГА


Слънцезащитата с минерални филтри действа и предпазва кожата мигновено – със самото нанасяне. Химичните филтри се нуждаят от около 30 минути преди да започнат да предпазват кожата.


ВСЕКИ ПРОДУКТ НАД МИНЕРАЛНАТА СЛЪНЦЕЗАЩИТА ОТСЛАБВА НЕЙНАТА СИЛА


Това е нещо интересно, за което не знаех и важи дори и за грима. За да бъде максимално ефективна, минералната слънцезащита трябва да бъде поставена над всички продукти.


СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ СЕ ОТРАЗЯВАТ


Напомням го, защото това, че сме под чадър или на сянка, не означава, че сме предпазени. За пример, пясъкът на плажа и снегът в планината отразяват между 25% и 80% от лъчите.

За себе си мога да кажа, че използвам слънцезащита за лице на Biologique Recherche ежедневно от вече 8 месеца. По-долу споделям повече информация за нея, както и новия продукт за тяло.

Слънцезащита за тяло Biologique Recherche Protection U.V. Corps SPF 25

Иновативна комбинация от 100% естествени филтри, Protection U.V. Corps SPF 25 ефективно защитава кожата от слънцето. С технологията Triple Shield Complex©, насочена към 100% от гамата на слънчевите лъчи [UVA + UVB + видима светлина + инфрачервени], той запазва слънчевия капитал на кожата. В допълнение, неговата формула, богата на овлажняващи и регенериращи активни съставки, помага за предотвратяване на стареенето и дехидратацията на кожата. Водоустойчив. Фотостабилен. Тестван под дерматологичен контрол.

Слънцезащита за лице Biologique Recherche Protection U.V. SPF 50

Тук отново имаме комбинация от 100% естествени филтри и Triple Shield Complex© технология, насочена към целия спектър от слънчева радиация [UVA + UVB + видима светлина + инфрачервена]. Комбинацията му от анти-стареещи и успокояващи активни съставки действа заедно, за да запази и предпази кожата от въздействието на фотостареенето. Водоустойчив. Фотостабилен. Дерматологично тестван.