Bulgarian fashion and lifestyle
Motivi italian hat

Зимата не е най-благоприятния сезон откъм разнообразни активности, но не означава и че трябва да се хибернираме. Всъщност, зимата може да се окаже добра възможност да размърдаме умовете си и да направим нещо различно. Или нещо, което не сме правили отдавна. Като да отидем на изложба, музей и т.н., както направихме с Рон. А аз трябва да си призная – не бях ходила в Националната художествена галерия от 2014-та. От доста време, както сами разбирате.

Тази седмица обаче с Рон решихме да се отбием до там. Причината беше, че сме в търсене на вдъхновение. От известно време се опитвам да го убедя да нарисува картина за нашата всекидневна. Всъщност, той се съгласи, но все още не предприема нищо, за да осъществи обещанието си. Та реших стратегически да го заведа в творческа среда.

fashion influencer Denina Martin
Motivi plaid skirt
Marble floor

В момента в Двореца има изложба с творби от колекцията на Боян Радев. Ще бъда искрена – колекцията не е съвсем по моя вкус. В моите очи, изкуството трябва да носи усещане за позитивизъм. Да бъде озарено, зареждащо и ярко. Тази колекция ми носи някаква меланхолия с малки изключения може би.

Elegant style
bulgaria mall Fashion blogger Denina Martin
Bulgarian blogger Denina Martin wearing motivi outfit
Art painting
Motivi fashion

Друга текуща изложба е СЪРЦЕВИНА на Ода Жон. Абстрактна и провокираща, на моменти скандална в част от изображенията си. Но предвид стилистиката на сюреализма миксиран с експресионизъм и щипката френско влияние може би, тази свобода на изразяване е напълно разбираема. Интересното тук е, че в последствие разбрах – зад псевдонима Ода Жон стои всъщност българката Михаела Дановска. Доста вдъхновяващо, защото стилът й е различим от типичния за българските автори. Поне в моите очи. Не съм експерт. Но и творческата й кариера се е развила извън страната, което обеснява нещата. Страшно много ми хареса цветоусещането на Ода Жон. Комбинации от нюанси, които изглеждат наистина прекрасно едни до други. Любимите ми картини бяха на тези с жълто-оранжевите пламъци. Повече за изложбата ще откриете тук.

Сега ми остава само да се надявам, че Рон ще се вдъхнови да нарисува вече негова творба, която да сложим във всекидневната си. :) 

Motivi Italian blogger Denina Martin
Royal french fashion blogger
Motivi complete outfit
b&w blogger style

Полата, блузата, жилетката и шапката са от магазин Motivi в Bulgaria Mall и в момента са на намаление.


Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Bulgaria Mall.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *