Hair style blogger nourish shampoo
Biolage raw product nourish conditioner 20180205

Темата за натуралната козметика ме вълнува от години. Не мога да кажа, че съм вманиачена и ползвам само био и здравословни продукти. Често съм попадала на такива, които не ми действат добре, затова преди всичко основният ми стремеж е да намеря продукти, които са подходящи за мен и имат добри резултати. А “натуралността” е фактор, който определено накланя везната в полза на един продукт.

И така в края на януари везната се наклони в полза на BIOLAGE и новата им за България концепция R.A.W. Зад абревиатурата стои Real. Authenthic. Wholesome. (Истински. Автентични. Пълноценни.) Продуктите от серията са такива, защото са направени с естествени съставки (между 70% и 100% ) и се произвеждат в екологични предприятия с етични практики като намаляване на отпадъците и съкращаване потреблението на вода. А на всичкото отгоре предлагат и професионални резултати.

Бях малко скептична относно последното, но се оказа, че действието на натуралните продукти за коса на марката съвсем не е за подценяване. Моят опит и преживяване с BIOLAGE R.A.W. споделям днес.

Raw nurish series from Biolage
Biolage raw nurish series

NOURISH За суха и изтощена коса


Тъй като косата ми обикновено се нуждае от дълбоко подхранване, реших да се спра на серията NOURISH. Шампоанът е обогатен с мед и люспи от киноа, обещавайки здрав и копринено нежен вид. Истината е, че не очаквах толкова осезаема разлика. Тя се състои най-вече в допира на косата. Усещам я някак по-ефирна и олекотена. Има много движение и дори обем, което беше голямата изненада. Очаквах го от серията за обем, но не и от подхранващата.

Балсамът NOURISH от своя страна е обогатен с кокосово олио и каолинова глина, които според мен също спомагат за цялостното усещане на мекота и ефирност. Не утежнява косата, но може би го усещам с една идея по-недостатъчен за нуждите на връхчетата ми, които на места се заплитат. Затова използвам и олио-мъгла, за което разказвам по-долу. А ароматът на балсама е неописуемо хубав (и натурален)!

Biolage replenish oil mist

REPLENISH Олио-мъгла


Имам правило и то е винаги да използвам олио за връхчетата на косата. По този начин я приглаждам и подхранвам допълнително, борейки се и с неприятното наелектризиране. Олиото мъгла REPLENISH е 100% естествено и съдържа чисти и етерични масла. Зехтин – за здрава и лъскава коса. Слънчогледово масло – за защита против поглъщане на UV лъчите. Масло от пореч – за хидратация и здравословен растеж на косата. Етерични масла от скална роза, лимон и копър – за сетивата.

И тук идва най-хубавото – многото приложения на този продукт! Олиото може да се нанася като масло за подхранване преди шампоан, като продукт подпомагащ сушенето за средно гъста коса, като изглаждащ агент за къдрава коса, като грижа през нощта за твърда коса и като грижа за тялото. Когато усетя връхчетата си „гладни“ за подхранване, нанасям от олиото-мъгла за няколко часа преди да измия косата си. След баня пък съм по-внимателна с количеството, за да не омазня косата излишно, защото това определено не е сухо олио. Плюс, че този продукт е идеален за път, защото ми спестява излишното носене на няколко продукта за грижа на кожата на тялото. А преди няколко дни правих масаж на Рон с него. Такива натурални и мултифункционални продукти са ми любимите!

Biolage oil mist
Healthy hair
Sexy healthy hair
My healthy hair nourish shampoo
Healthy hair with Biolage

Като цяло мнението ми за BIOLAGE R.A.W. е страхотно. Доволна съм. Рон също, защото започна да използва шампоана (Без позволение!). И той забеляза разлика в мекотата и обема на косата, така че имаме две съвпадащи мнения тук. Харесва ми, че Biolage R.A.W. е моят съзнателен избор в името на себе си и природата без да се отказвам от добрите резултати.

Продуктите могат да се закупят от фризьорската мрежа на Matrix.


И ТАКА СТИГАМ ДО ПРИЯТНАТА ЧАСТ


Споделих с вас мнението си за BIOLAGE R.A.W., но имам и щастието да ви поканя на събитие, на което да се потопите в цялостната философия R.A.W. и да се докоснете до продуктите. В петък, 23-ти февруари в GENERATOR (на бул. Черни връх 47) организаторите подготвят едно различно събитие с необикновени хора. Специален гост ще бъде италианският коафьор Кристиян Чифи. Ще има уъркшоп и демонстрации на багрене на платове, дегустация на смутита, ландшафт уъркшоп и такъв по йога. Обещава да бъде интересно! Потвърдете присъствието си тук. Аз също ще бъда там. :)

Biolage raw blogger
Healthy hair care hair products

Какво е вашето отношение към натуралните продукти за коса? Склонни ли сте да експериментирате с такива?

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Академия Матрикс България. Всички мнения са изцяло мои.

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *