Summer skincare products

С всяка ваканция си задавам въпроса каква слънцезащита ще използвам и всеки път е различна. За последната ни почивка реших да експериментирам с нещо, което не съм ползвала досега. А именно натурална грижа за кожата за лятото.

Продуктите в плажната ми чанта и тези, които бързо се превърнаха в част от ежедневната ми рутина, са слънцезащитен лосион с розова вода SPF 30 и лосион за след слънце с ментово масло на Damascena. И двата продукта са с натурални и с екосертифицирани съставки.

Слънце защитен лосион с розова вода
Healthy skincare from Damascena

Истината е, че за първи път се случва да ми е приятно, докато нанасям слънцезащитен лосион. Това се дължи на нежния аромат на рози. Отраснала съм около рози и с розови продукти и те имат наистина специално място в сърцето ми. А освен това, лосионът е наистина лесен за нанасяне без да оставя бели следи по кожата. Нещо, което винаги ми е било адски неприятно в слънцезащитните продукти.

Пробвах да използвам лосионът и върху кожата на Александър, тъй като на опаковката пише, че е подходящ за деца над 3 години. И съм много доволна, защото знам, че нанасям натурален продукт, който няма да навреди на нежната му и чувствителна кожа. Единственият минус на продукта е, че не е водоустойчив и трябва да се нанася отново след всяко къпане и плуване. Съответно не бих препоръчала за хора, които прекарват много време във водата. Това е така, защото в него няма добавени силикони и минерални масла. Последните не са натурални съставки и са в противовес с идеята за натурална слънцезащита. Но пък мисля, че този минус е компенсиран от всички други плюсове на продукта, които можете да прочетете в описанието тук.

Healthy skincare products
My favorite skincare products

След плаж кожата има нужда от сериозно подхранване и хидратация. За тази цел използвах лосионът с ментово масло. Ще бъда директна – ако не харесвате аромата на мента, този продукт не е за вас. Ако обаче сте като мен и го обичате, препоръчвам горещо. Когато го нанесох за първи път, се изненадах. Имаше действително силен аромат на мента, но не като тази в масовите продукти. Усещаше като натурален аромат. След няколко минути това усещане отслабна и остана лека нотка аромат на кожата ми.

На опаковката на лосиона пише, че действа успокояващо на раздразнена и чувствителна кожа. Вярвам, че е така, защото го тествах в малко по-нетипична ситуация. По време на почивката изгорих челото си с машата и нямах нищо с какво да се намажа. Затова посегнах към този лосион и действително усетих облекчение. Мястото се охлади и успокои съвсем бързо. Не твърдя, че продуктът е панацея или лек, но определено ми помогна. А що се отнася до облекчаващия му ефект при слънчеви изгаряния, наистина не знам как би подействал, тъй като самият лосион със SPF30 ме предпази достатъчно добре, че да не стигна до такова състояние. :) 

Damascena sun care products
After sun lotion Damascena
Denina Martin Damascena

Бански – Paramidonna

Тениска – Naomi x Tom Tailor

Шапка – H&M (Подобна тук)

Чанта – Pepe Jeans London (Подобна тук)

Очила – MrBoho


Някой друг ползва ли натурални SPF продукти? Какви са вашите наблюдения от такъв тип натурална грижа за кожата за лятото? 

Усмивки,

Денина ♥


*Авторски материал в колаборация с Damascena. Всички мнения и впечатления са изцяло мои.


ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *